Necrològiques

religió

Adeu a Manel Borges, un dels rectors més valents de l’arxidiòcesi de Tarragona

Va signar el 2017 la carta contra Canal 13TV, de la conferència episcopal espanyola

El mossèn Manel Borges i Anguera (1945, Vallbona de les Monges), adscrit en aquests últims anys a Sant Joan Baptista de Valls, va morir divendres passat als 81 anys, segons ha confirmat l’Arquebisbat de Tarragona. Va ser molt conegut i apreciat en moltes parròquies tarragonines per la seva implicació, entre d’altres moviments, en l’escoltisme.

Va manifestar el seu catalanisme juntament amb altres companys postulant-se contra la Conferència Episcopal Espanyola. Va ser un dels 25 sacerdots de l’arxidiòcesi de Tarragona que el 2017 van fer una carta pública al president, Ricardo Blázquez, en què li demanaven que “corregís o suprimís” les tertúlies del Canal 13TV “davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen a aquests programes. No podem callar més.”

Va rebre l’orde del diaconat a la capella del Seminari de Tarragona el 1966. El 19 de juny de 1968 va ser ordenat prevere a Sevilla en ocasió del Congrés Eucarístic. Els dos primers anys de ministeri els va exercir de vicari a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls. Entre 1970 i 1973 va ser rector de la Parròquia de Sant Pere de Belltall i encarregat de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Ciutadilla. Entre 1972 i 1974 va ser consiliari dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi.

També va ser vicari a Sant Jaume d’Arbeca i rector en parròquies com Sant Martí de Vilaverd, Sant Andreu de Farena, Sant Nicolau de la Riba i Sant Salvador de Picamoixons, Sant Jaume de Nalec, Sant Salvador de Rocafort de Vallbona i Sant Martí de Sant Martí de Maldà, entre d’altres.

Entre el 1985 i el 2005 va ser consiliari del Servei de Colònies, com també ho va ser de l’Escola de l’Esplai, entre 1988 i 2005. L’any 1994 va ser nomenat arxiprest de l’Urgell-Garrigues, càrrec que va ocupar fins l’any 2011. Entre 1998 i 1999 va formar part de la Comissió de quotes i, entre 2003 i 2006, del Consell Pastoral Diocesà. Finalment, entre els anys 2006 i 2012 va ser membre del Secretariat de laics amb missió pastoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia