Necrològiques

cultura

Mor Paul Di’Anno, llegendari primer vocalista d’Iron Maiden

Va gravar els dos primers àlbums del grup ‘Iron Maiden’ i ‘Killers’

El llegendari vocalista Paul Di’Anno (Londres, 1958), primer cantant d’Iron Maiden, ha mort als 66 anys al seu domicili de Salsbury a Anglaterra a causa d’un limfedema, segons ha informat la seva agència, Conquest Music. Va formar part de l’històric grup de heavy metal entre el 1978 i el 1981 i va gravar dues de les obres més rellevants de la història del rock dur: Iron Maiden i Killers.

Després de substituït per Bruce Dickinson, que va portar el grup a un altre nivell, Di’Anno va continuar amb la seva trajectòria musical gravant amb grups com Battlezone i Killers i realitzant fins l’any passat gires per tot el món. En els últims temps els seus problemes de salut s’havien agreujat i els actuals membres d’Iron Maiden li van pagar fa un any una de les operacions. Les últimes actuacions les havia fet en una cadira de rodes.

L’aportació de Di’Anno, molt influenciat pel moviment punk de finals dels anys setanta, va convertir en Iron Maiden en un projecte inaudit per la barreja d’idees que hi havia en aquell moment entre els diferents membres. Els dos àlbums van marcar tota una generació de músics del gènere, començant per Metallica.

El mes passat es va publicar el primer gran treball recopilatori de la seva obra The book of the beast. Abans havia gravat a Croàcia un àlbum amb el projecte anomenat Warhorse.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia