Necrològiques

Marta Font i Soler-Matas

Artista i professora d'artesania i pintura

L'artista i professora Marta Font i Soler-Matas, que va desenvolupar una intensa activitat de dinamització social i cultural a la població de Salt, va morir el dia 18 de desembre a l'edat de 74 anys.

Nascuda a Girona el 25 d'abril del 1938, acabada la carrera de belles arts va fer classes de francès, tot i que no gaire temps després va decidir endinsar-se definitivament en el món artístic i va crear una escola d'art a casa seva. Va interessar-se per l'artesania, la restauració de mobles i va fer diversos cursos per aprendre a fer cistells i treballar la pell. També va visitar molts tallers d'artesania per completar la seva formació. A l'escola ensenyava sobretot artesania (macramé, gravat, cistelleria...) i pintura. Com a creadora, Marta Font va plasmar la quotidianitat en les seves pintures. Nens, flors, joquines, natures mortes i especialment paisatges urbans de la població de Salt són els espais on el seu art adquireix la màxima expressivitat.

Com a reconeixement a la tasca de dinamització social i cultural a Salt, com a professora i com a artista, el 1995 va rebre el premi Tres de Març, que concedeix l'Ajuntament de la ciutat.

Les exèquies se celebraran demà dijous, dia 20, a les 4 de la tarda, l'església parroquial de Sant Cugat de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a