Necrològiques

Maria Barceló i Clavaguera

Àvia centenària de Mont-ras, va morir ahir als 105 anys

L'àvia centenària Maria Barceló i Clavaguera, la Maria de cal Mariner, va morir ahir dijous, dia 24, a l'edat de 105 anys.

Nascuda el 18 d'octubre del 1907 a Mont-ras en una família de pagès, va anar a l'escola del poble fins als 10 anys i després, un cop feta la primera comunió, a un col·legi de monges de Palafrugell. Es va casar als 21 anys amb Juli Deulofeu, que era fill de cal Mariner, amb qui va tenir dues filles, M. Teresa i Enriqueta.

Maria Barceló va ser mestressa de casa, però també ajudava la família a cultivar la terra, a més de cuidar els animals, bàsicament gallines, cavalls, porcs i una cabra per no tenir la llet tan greixosa com la de les vaques. També anava a vendre els productes de la terra i els animals al mercat del poble i a Palafrugell (feia el camí d'anada i tornada a peu).

La cerimònia religiosa se celebrarà avui divendres, dia 25, a les 10 del matí, a la parròquia de Sant Esteve de Mont-ras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a