Necrològiques

Càndid Cañigueral i Isern

Empresari de Cassà de la Selva, va ser un dels fundadors del Grup Cañigueral

L'empresari cassanenc Càndid Cañigueral i Isern, un dels fundadors del Grup Cañigueral, va morir ahirals 83 anys.

Candi Cañigueral va néixer a Cassà de la Selva el 14 de setembre del 1929. El 1965, juntament amb els seus germans, Joan i Joaquim, va començar a Cassà un negoci familiar en el sector carni. Posteriorment es va constituir la societat Joan Cañigueral SA, com a escorxador, sala de desfer i fàbrica d'embotits. El 1969 va començar la seva activitat empresarial l'escorxador Frigorífics Costa Brava SA a Riudellots de la Selva. Va ser el 1973 quan l'empresa va començar la distribució de carn a Barcelona i rodalies, amb centre a l'Hospitalet de Llobregat. El 1989 va néixer Embutidos Monter SL a Sant Jaume de Llierca i durant els anys posteriors el grup va continuar l'expansió amb la compra de diverses plantes (Serinyà, les Planes d'Hostoles, Quart) i l'ampliació de les existents. Empresa proveïdora de Mercadona, l'any passat va facturar 450 milions d'euros i actualment té en plantilla 1.100 treballadors. Càndid Cañigueral s'encarregava sobretot de l'àrea administrativa.

Fonts de l'empresa van expressar ahir la seva consternació per la pèrdua del fundador, del qual van destacar que “era una persona entranyable i molt estimada”.

Casat amb Elisabet Borràs i pare de dos fills, Elisabet i Jordi, la cerimònia es farà demà, a les 10 del matí, a la parròquia de Cassà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.