Necrològiques

En record de Paul Cerdan

Fundador del torneig de futbol platja Marcel Cerdan de Platja d'Aro

El passat dissabte va morir Paul Cerdan, fill del mític boxejador francès Marcel Cerdan. En Paul, de nacionalitat francesa, havia nascut a Casablanca i vivia a Platja d'Aro, on, des dels anys vuitanta, regentava un bar-restaurant al passeig Marítim. El local, que portava el nom del seu pare, era un museu de records dels anys esplendorosos de l'esportista amb fotografies, dibuixos, retalls de diaris i objectes relacionats amb la boxa. En Paul sempre ensenyava orgullós la portada de la publicació esportiva L'Équipe on, a principis del 2000, distingien el pòdium d'honor dels esportistes francesos més importants del segle XX. Son pare ocupava el segon lloc, per darrere Michel Platini i per davant d'Alain Prost. L'establiment ha estat durant els darrers 35 anys un lloc de pelegrinatge dels admiradors, especialment francesos, de Marcel Cerdan i el recull de fotografies que omplen les parets del restaurant així ho testimonia. Amb el temps, no solament aficionats a la boxa s'han acostat a aquest local, sinó també molts més esportistes francesos, especialment del món del futbol l'han visitat. Deu ser per això que la comunitat francesa resident o turista habitual de Platja d'Aro distingeix aquest lloc com l'ambaixada francesa de la població.

En Paul va viure allunyat de la pràctica esportiva de la boxa i es decantà cap al futbol. Gran aficionat a aquest esport i practicant amateur durant molts anys, va ser fundador del reconegut torneig de futbol platja Marcel Cerdan, que cada estiu es juga a la sorra de davant el seu restaurant i que enguany celebrarà el 25è aniversari. Aquesta àmplia coneixença del món del futbol i els lligams que encara mantenia amb el seu lloc de naixença, el feren col·laborar amb l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, amb qui mantenia una gran amistat, en la creació de diferents escoles de futbol base al Marroc.

La cerimònia de comiat en memòria de Paul Cerdan es farà avui, dilluns, 8 d'abril, a les 4 de la tarda, a l'església de Santa Maria del Mar de Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.