Necrològiques

Santi Massaguer, palafrugellenc

Periodista, demòcrata i català radical

En Santi Massaguer era una persona molt important per a Palafrugell. Ho havia estat en el passat i encara avui dia ho era, fidel sempre a iniciatives culturals al servei dels seus conciutadans. Com a alcalde i com a palafrugellenc, personalment també, em dol molt escriure aquestes ratlles, se'm fan difícils, però alhora em felicito de l'existència de gent com ell. Ha estat una persona imprescindible en la nostra història més immediata.

Un cop el país es va democratitzar, en Santi va ser conscient de les eines que se'ns oferien i les va usar a favor de Palafrugell i de Catalunya. Fent periodisme aquí i en aquells moments, i fent-lo en el nostre idioma, en Santi es va afegir a totes les veus i a tots els esforços que treballaven per al redreçament democràtic i ciutadà. En Santi era periodista i era un demòcrata i un català radical, per incansable, i a partir d'aquestes condicions irrenunciables, hi va basar tota la seva activitat cívica i social.

No és aquí el lloc per esmentar tota la seva activitat periodística i editorial, a la Revista de Palafrugell i a El Punt sobretot, però sí que vull palesar que a través de les diferents capçaleres o treballs en què va exercir l'ofici periodístic, escrivint, dirigint o coordinant, en Santi va deixar-hi el seu mestratge. Igual que Josep Pla, en Santi semblava tenir clar que a través de Palafrugell, podia explicitar o referir-se a problemes de caire més universal. Trobar la universalitat a partir del localisme més profund i més lúcid. Sabia sumar col·laboradors i sabia emprendre idees sempre al servei de la informació i a favor de Palafrugell. Amb una ètica radicalment demòcrata i catalana, hi vull insistir.

Mai no li podrem agrair suficientment tota la tasca que va realitzar. Però sí que, almenys, i em penso que aquest és el sentiment de tots els qui el vam conèixer, podem oferir-li tot el nostre reconeixement. Santi, avui som molts els qui ens lamentem de la teva pèrdua; tot Palafrugell, diria jo.

* Juli Fernández, alcalde de Palafrugell

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.