Necrològiques

Josep Maria Recasens

Primer alcalde de Tarragona de l'actual etapa democràtica

L'exalcalde de Tarragona Josep Maria Recasens va morir ahir dijous, dia 6 de juny, als 95 anys en un hospital de la ciutat, segons fonts municipals.

Recasens va ser el primer alcalde tarragoní de l'actual etapa democràtica, pel Partit dels Socialistes de Catalunya, entre els anys 1979 i 1989, quan una moció de censura el va apartar de l'alcaldia i el va substituir el convergent Joan Miquel Nadal.

Considerat un historiador vocacional autodidacte, Josep Maria Recasens va rebre l'any 2009 el títol de Fill Predilecte de Tarragona i el 2011 la Universitat Rovira i Virgili el va investir doctor honoris causa.

L'actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar ahir que Recasens era “un home d'esquerres, tarragoní, compromès i sobretot honest”.

L'Ajuntament de Tarragona ha decretat dos dies de dol. Avui se celebrarà una cerimònia, a les 7 del vespre, al saló de plens de l'ajuntament tarragoní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a