Necrològiques

Al nostre company, professor Manel Laliena i Jubero

Exprofessor de l'institut Abat Oliba de Ripoll

Benvolgut Manel,

Els teus excompanys de feina de l'institut Abat Oliba de Ripoll no podíem deixar passar aquests moments sense dirigir-nos a tu i a la teva família.

Són moltes les generacions i el nombre d'alumnes que, en pensar en els seus anys d'escolarització en diferents centres de la comarca, especialment en el nostre institut (per haver-t'hi passat més anys), t'han de tenir en la seva memòria i en el seu record. Tant ells com nosaltres –companys de feina durant molts anys– hem compartit les hores a voltes alegres, a voltes amargues que la vida escolar acostuma a oferir a tota la seva comunitat. Has ensenyat física, matemàtiques i sobretot química, la teva especialitat.

Tots sabem que en Manel era molt intel·ligent i sovint, quan volia, molt savi. Una de les coses que li agradaven més era xerrar, però no ben bé conversar perquè es bastava tot sol, sempre en tenia una per dir, es feia escoltar perquè, això sí, sabia de tot, parlava de tot... ho criticava tot... Temes preferits, per exemple: el govern, els partits i els dirigents polítics, sense deixar-ne cap de viu. La seva preferència: la crítica, la ironia, la provocació, la sàtira..., tan punyent que de vegades et feia posar vermell!

Però, per sobre de tot, en Manel va ser un bromista, en això sí que tots els que hem pogut tenir-hi contacte ben segur que coincidim. La seva predilecció, abans que res, l'humor, algunes vegades un humor molt particular, però era el seu humor i tots el coneixíem. En Manel ha estat un home singular, quantes vegades ens havia tret les cabòries del cap amb la seva manera particular de veure el món? Quantes vegades ens havia fet passar estones divertides i amables amb la seva singularitat?

Pilar, Àngels, Rafa, Joan Manel i família, avui per a tots aquells que el vam conèixer és un dia de dol. Segur que sempre el tindrem en el nostre record i pensament, al cap i a la fi això és el que ens fa perdurables.

Rebeu, doncs, el nostre més sincer condol.

I tu Manel, descansa en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.