Necrològiques

Teresa Boix i Pujolràs

Mestra i exdirectora de l'escola d'Osor

La mestra Teresa Boix i Pujolràs, directora durant molts anys de l'escola d'Osor, va morir ahir, dia 26 de juny, a l'edat de 92 anys.

Nascuda el 1920 a la Cellera de Ter, Teresa Boix va començar la tasca docent a Sant Martí Sapresa, però va ser a Osor on va desenvolupar gairebé tota la carrera professional, com a mestra i directora de l'escola pública. Va ser precisament en aquest centre on es va jubilar, el 1985, a l'edat de 65 anys.

Però, més enllà de l'àmbit estrictament educatiu, la vinculació de Teresa Boix amb Osor va ser molt intensa. A més de regidora de Cultura de l'Ajuntament, es podria dir que feia de tot: donava classes particulars, organitzava activitats i aconsellava i ajudava els veïns d'Osor sobre qualsevol tema o problema que tinguessin. Fins i tot havia fet de llevadora. Era, doncs, una dona polifacètica a qui tothom recorria en un temps en què aquestes persones eren més necessàries que mai. No cal dir que, fruit d'aquest tarannà, es va convertir en una persona molt coneguda i estimada.

Casada amb Antoni Obiols, amb qui va tenir tres fills, Antoni, Ramon i Maria Carme, la cerimònia exequial se celebrarà avui dijous, dia 27, a les 4 de la tarda, a la parròquia d'Osor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.