Necrològiques

Lluís Bohigas i Vidal

Primer president d'Asetrans i exgerent de Teisa

Lluís Bohigas i Vidal, primer president de la patronal Asetrans i exgerent de Teisa, va morir abans-d'ahir, dia 7 d'agost del 2013, a l'edat de 90 anys.

Bohigas va néixer a Aiguaviva en una família dedicada a la pagesia. Eren sis germans i, quan el més gran va ser mobilitzat, Lluís Bohigas, amb només 15 anys, es va haver d'encarregar de la masia, la seva mare i una tia (el seu pare era mort).

Acabada la guerra, va continuar treballant de pagès, però aviat es va incorporar a la companyia de ferrocarrils (la futura Renfe). El 1962 va deixar l'empresa ferroviària, però no el sector del transport, i va començar una nova feina a la companyia d'autobusos Transports Berga SL, que s'encarregava de la línia Salt-Girona, l'embrió de la futura Teisa. Un any després, quan la companyia ja era l'actual Teisa, va ser nomenat encarregat de la línia Santa Coloma de Farners-Girona. No gaire temps després va començar a gestionar tota l'empresa i es va jubilar als 67 anys amb el càrrec de director gerent.

Lluís Bohigas era molt aficionat a la pintura i havia anat a classes amb Domènec Fita. També feia llargues passejades en bicicleta, llegia i li agradava fer excursions i anar de viatge. Era soci de Gicor des del 1993.

Casat amb Josefina Bosch i Massó i pare de tres fills, la cerimònia exequial se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Jaume de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.