Necrològiques

Gerard Costa i Albrich

Alcalde de Sant Joan de les Abadesses entre el 1991 i el 1995, també havia estat conseller comarcal i president del Consell Esportiu del Ripollès i havia desenvolupat una intensa tasca sociocultural

L'exalcalde de Sant Joan de les Abadesses Gerard Costa i Albrich va morir aquest dimarts a l'hospital Josep Trueta de Girona, on havia ingressat feia uns dies a causa d'una complicació en la malaltia que patia de feia temps. Tenia 79 anys.

Gerard Costa va ser alcalde per la coalició CiU des del 1991 fins al 1995. Abans, però, ja havia format part de l'equip de govern de l'alcalde Lluís Grabulosa, concretament del 1987 al 1991. També va ser regidor a l'oposició en altres mandats. A més, va ser conseller comarcal durant diverses legislatures i president del Consell Esportiu del Ripollès.

Durant la seva dilatada trajectòria al capdavant de l'Ajuntament, Costa va desenvolupar una intensa tasca, amb projectes importants que han acabat transcendint el seu mandat. Entre d'altres actuacions, va potenciar l'agermanament entre Sant Joan de les Abadesses i la població occitana de Lu Palaiç (Le Palais-sur-Vienne), va establir les bases per a la creació de la zona d'esplai i d'oci de la Ruta del Ferro, als antics terrenys de l'estació del tren de Toralles, va comprar els terrenys per al Camp Municipal d'Esports i va impulsar la construcció del nou edifici de l'Ajuntament. Va abandonar la política municipal en les eleccions de l'any 2011, durant les quals ja no va ser candidat.

Gerard Costa era una persona molt implicada en la vida associativa de Sant Joan de les Abadesses. En aquest àmbit, va ser president del Casal de Jubilats i Pensionistes i va ballar el Ball dels Pabordes, a més de participar activament en diverses entitats de la vila.

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va decretar ahir un dia de dol oficial.

Casat amb Marta Salvadó i Plana, i pare de tres fills, Marta, Gerard i Montse, la cerimònia exequial se celebrarà avui dijous, a 2/4 d'1 del migdia, al monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.