Necrològiques

Francesc Escoda i Cugat

Activista cultural i polític, exgerent del Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Francesc Escoda i Cugat va morir dilluns a l'edat de 70 anys, víctima d'un càncer. Escoda havia nascut a Tarragona, però es va casar a Banyoles i des d'aleshores es va fer un nom en el món cultural i polític a la ciutat de l'estany. Es va formar com a químic, disciplina que va exercir professionalment en diverses plantes de l'empresa Torraspapel. Els que el van tractar el qualifiquen de persona culta i constant en les seves activitats. Va destacar com a president del Fòrum Banyoles, una entitat que va treballar en els camps social i cultural. A Joventuts Musicals, de la qual era membre, ha deixat també un bon record. Però és probable que molta gent associï el nom de Francesc Escoda amb la política perquè CiU el va escollir per ser el candidat a l'alcaldia de Banyoles en les eleccions del 2007. L'estiu del 2006, però, va renunciar a aquesta responsabilitat, que finalment va recaure en Miquel Noguer. Escoda va continuar lligat a CDC sent membre de l'executiva local de Banyoles. Entre els anys 2008 i 2010 va ocupar la gerència del Consell Comarcal i els últims anys, malgrat la malaltia, va ser dels puntals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pla de l'Estany.

Deixa dona i tres fills. Els funerals tindran lloc aquest dimecres, a dos quarts de deu del matí, a l'església de Santa Maria dels Turers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia