Jordi Peix i Massip
Fundador del Banc dels Aliments de Barcelona
Jordi Peix i Massip, fundador i vicepresident del Banc dels Aliments de Barcelona, va morir ahir, dissabte 5 de juliol, a l'edat de 70 anys a Barcelona a conseqüència de la greu malaltia que patia des de feia uns anys.
Activista agrari català, com ell es definia, va estudiar Enginyeria Tècnica Agrícola a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. L'any 1978 va participar en la confecció del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, on va ser nomenat director general de Producció i Indústries Agroalimentàries, càrrec que va ocupar fins al 1991. Del 1991 fins al 1993 fou director de Regs de Catalunya S.A. (Regsa), i aquest mateix any va ser nomenat director general de Medi Ambient, on va romandre fins a l'any 1999. L'any 1987 va fundar el Banc dels Aliments de Barcelona, el primer de tot l'Estat, juntament amb Josep Miró i Ardèvol. La lluita contra el malbaratament d'aliments i el compromís d'ajudar a garantir un dret tan fonamental com el dret a una alimentació suficient i saludable per a totes les persones han estat sempre els dos objectius principals del Banc dels Aliments de Barcelona i els motors de la seva trajectòria vital.
Tot l'equip del Banc dels Aliments, que en aquests moments disposa de l'ajuda de prop de 200 voluntaris i amb Eduard Arruga al capdavant com a president, se sent dessolat per la seva pèrdua i amb la intenció de perpetuar la tasca empresa fa 27 anys per Jordi Peix, per tal d' intentar aconseguir un món més sostenible i més just amb els desfavorits.
El funeral se celebrarà el proper dimarts, 8 de juliol, a les 11 hores, a la parròquia de Santa Maria de Piera, localitat amb què mantenia vincles estrets.
Per sempre a la nostra memòria, descansi en pau.