Necrològiques

Santiago Ramon Artiles Rigau

Adéu a un manaia i amic

El degoteig d'amics i coneguts continua. Santiago Ramon Artiles, conegut més pel cognom, l'Artiles, va dir adéu a la vida el dia del seu sant amb tan sols 68 anys. Fill del senyor Artiles, propietari de l'Òptica Artiles –ara desapareguda, que es trobava ubicada a la plaça Marquès de Camps–, el seu pare també era un gran practicant, va ser present en dues operacions que ens va fer el cirurgià Dr. Garcia Bragado a La Alianza de Girona –es curiós perquè la paraula practicant ha desaparegut–.

En Santiago, a part de ser una gran persona, per damunt de tot era manaia i podríem dir manaia dels de tota la vida, ja que feia una pila d'anys que hi era. Penso que ja no desfilava per problemes de salut. Quan vaig ser pendonista ell ja feia anys que era manaia; va ser present a l'entrega del pendó i desfilava com a Potentior –que són els que no piquen, porten la llança a l'espatlla–, junt amb en Ramom Romero, en Josep M. Carmaniu, en Puaté i d'altres, això va canviant.

Santiago, sé que t'hauria agradat poder assistir als actes que encara falten del 75è aniversari del manaies però tinc la seguretat que en el lloc tan privilegiat on avui arribaràs a part de la gent estimada que hi trobaràs et vindran a rebre alguns vells manaies i d'altres de més joves que ansiosos voldran saber com estan els actes d'aquest aniversari.

Avui a les deu del matí se celebrarà la cerimònia religiosa a la parròquia del Mercadal.

Descansa en pau

(*) Primera dona pendonista
dels Manaies de Girona, 1988)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia