Robin Hood

Robin vist per Ridley

Ridley Scott té una particular afició a canviar de gènere que l'ha portat a dirigir, i sovint a deixar empremta, en gairebé tots els terrenys: de la ciència-ficció (Blade Runner, Alien), al cinema bèl·lic (Black Hawk derribado), passant pel cinema de gànsters (American gangster), el policíac (Black Rain), la comèdia romàntica (Un dia inoblidable)… Però el cineasta britànic ja té una edat, 72 anys, i amb la seva nova versió de Robin Hood es deixa d'experiments per repetir gènere (aventures), època (edat mitjana), actor (Russell Crowe) i fórmula. Proposa una combinació d'acció i intrigues similar a El regne del cel (2005), que ja retratava el temps de les croades i, en particular, molt propera a Gladiator.

La presència imponent de Russell Crowe (molt per damunt de l'Orlando Bloom d'El regne del cel), la manera de rodar les escenes d'acció (l'atac al castell inicial evoca la primera batalla contra els bàrbars) i la història d'amor continguda (Kate Blanchett és Marian) enmig de les intrigues polítiques acosten més aquest nou film al pèplum que va fer triomfar Ridley Scott fa deu anys. Però sense brillar al seu nivell.

Direcció: Ridley Scott.. Intèrprets: Russell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt, Max von Sydow. Aventures. Gran Bretanya, 2010.
www.robinhood-lapelicula.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Robin Hood

«Robin Hood»

Gènere: Aventures
Direcció: Ridley Scott.
Intèrprets: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, William Hurt, Oscar Isaac.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a