Canals

L’Espluga de Francolí

CONCA DE BARBERÀ

Templers en realitat virtual

Les noves tecnologies permetre reviure l’època dels cavallers templers i hospitalers a l’Espluga de Francolí

La tecnologia de la realitat virtual i de la realitat augmentada es combinen a l’Espluga de Francolí en la Ruta Templera i Hospitalera, que permet explicar als visitants la història medial d’aquest municipi. La proposta turística és un recorregut pels antics carrers dels segles XIII i XIV utilitzant ulleres de realitat virtual, amb l’ajuda del telèfon mòbil, i acompanyats per un guia convertit en un personatge de l’època. Es tracta d’una experiència única, ja que les imatges virtuals conviuen amb elements reals provocant un joc visual altament atractiu. Es tracta d’un recorregut per 14 escenaris diferents de la història espluguina i l’atractiu de cinc punts de referència on utilitzat la realitat virtual.

El primer punt d’interès és l’Església Vella, edifici gòtic del segle XIII, amb possibilitat d’accés al campanar on es projecta un audiovisual que resumeix els fets més importants succeïts al campanar en el decurs de la història. La ruta també ofereix una recreació d’un miqvé (banys rituals) jueu del segle XIV a l’antic call de l’Espluga, mitjançant hologrames i un centre d’interpretació.

En tercer lloc hi ha la recreació d’un taller de vitralls d’església que existia al segle XIV, on un audiovisual explica la fabricació dels vitralls. El quart punt d’interès és a l’antiga torre del castell, on un audiovisual recrea el passat medieval de la vila i el domini dels ordes militars dels templers i hospitalers. Finalment, un últim audiovisual a l’antic Hospital de Pobres del segle XV-XVI, permet a l’espectador ser testimoni de primera mà de les penúries de la vida de les persones més desvalgudes durant l’edat mitjana.

Cliqueu aquí per a més informació.

Coves i museus

Un altre dels atractius de l’Espluga de Francolí són les seves coves, amb nombrosos audiovisuals que fan de la visita una ruta vivencial. També són de visita obligada el Museu de la Vida Rural, un recorregut pel passat, el present i el futur del món rural; la Fassina Balanyà, una fàbrica restaurada on es segueix el procés d’elaboració de l’aiguardent; i el Museu d’Història, Cultiu i Elaboració del Vi, situat als antics cups del Celler Modernista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.