Canals

El risc de tenir una depressió creix en determinades circumstàncies i hi ha persones que hi són més sensibles

Hi ha factors que ens fan vulnerables

L’aïllament social, la irritabilitat, la pèrdua d’interès o la manca de concentració són símptomes que ens han de fer actuar

Diferents circumstàncies poden desencadenar una depressió, tot i que, a vegades, apareix sense una causa aparent. Haver-ne tingut prèviament ens hi fa especialment vulnerables, però hi ha altres factors de risc, com és ara tenir antecedents a la família o haver patit pèrdues, estrès sostingut, solitud, problemes de relacions interpersonals, traumes físics o psicològics, malalties greus o problemes crònics de salut. També hi ha medicaments que hi poden influir negativament, igual que l’abús de l’alcohol o les drogues. Algunes dones, després del part, són especialment vulnerables a la depressió, igual que els adolescents en determinades circumstàncies. L’aïllament social, la irritabilitat, la pèrdua d’interès i la manca de concentració són alguns símptomes que ens han de fer activar l’alarma i actuar el més aviat possible per revertir la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia