Canals

Les dades demostren que la covid-19 va tenir un fort impacte en la salut mental del col·lectiu de joves

Més depressió en pandèmia

L’OMS recomana considerar la salut mental com a essencial i crea recursos per garantir-ne l’atenció en pandèmia

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) confirma que la pandèmia de la covid-19 va provocar un augment dels problemes de salut mental, incloses la depressió i l’ansietat. En termes generals, les dades recollides entre el 2020 i el 2021, a tot el món, demostren que la pandèmia va tenir un fort impacte en el col·lectiu de joves. Els experts indiquen que la pandèmia va desbordar la capacitat d’atenció dels serveis sanitaris i que aquests col·lectius van quedar descuidats enfront d’altres col·lectius més vulnerables al virus. I el context global va obligar els joves a estar confinats i relacionar-se de manera telemàtica en un moment en què necessiten relacionar-se amb els seus iguals i incentivar la seva vida social com a part del procés de creixement.

Després de l’experiència, l’OMS recomana considerar la salut mental com un servei essencial davant qualsevol situació d’emergència de salut pública. Per això, l’OMS i els estats associats han desenvolupat una àmplia gamma de recursos per atendre les necessitats de salut mental durant una pandèmia i continuen treballant per promoure la resiliència i la recuperació, amb l’objectiu que no es repeteixi la situació que va deixar els serveis de salut mental ambulatòria pertorbats davant l’increment de tractaments durant i just després de la pandèmia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.