Canals

La importància de la cura integral en la gent gran: més enllà del benestar físic

Per conèixer el nostre centre de dia i centre Residencial Gerunda més de prop, contacti amb nosaltres a: mayoressanitas.es/girona i a mayoressanitas.es/gerunda o al 900 494 792
Totes les nostres residències, que inclou Residencial de Sanitas, Gerunda, estan acreditades com a centres lliures de subjeccions físiques

La població més gran de 65 anys a Espanya arriba a més de 9 milions de persones, i s’incrementa any rere any. Segons dades facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), aquest sector de població ja suposa el 20% del total al nostre país, quasi 3 punts percentuals més que fa 10 anys, i s’estima que es duplicarà en els pròxims 40 anys. Aquestes xifres reflecteixen una realitat que no podem ignorar i que hem d’afrontar de manera transversal, especialment des del sector residencial.

En primer lloc, necessitem atendre les necessitats físiques, que inclouen una alimentació adequada, la higiene personal, l’exercici o la prevenció de malalties i el maneig de la cronicitat i fragilitat, entre d’altres qüestions. Els problemes de salut són comuns en les persones grans, pel que és important poder comptar amb professionals capaços de brindar l’atenció mèdica necessària i gestionar les malalties cròniques en qualsevol moment.

Tanmateix, és igualment important cobrir les necessitats cognitives i emocionals d’aquestes persones, que poden veure’s afectades per l’envelliment. Les activitats cognitives i d’estimulació mental i social són fonamentals per al correcte desenvolupament i per a la prevenció en l’aparició de malalties com l’Alzheimer i altres tipus de demències.

Des de Sanitas Mayores, tenim molt clar que per garantir un envelliment digne, saludable i feliç hem d’integrar aquests aspectes com a eix vertebrador de tot el nostre treball. Per això disposem d’una xarxa de residències, centres de dia i assistència a domicili que aborda totes les etapes de l’envelliment d’una manera integral.

En aquest sentit, totes les nostres residències, que inclou Residencial de Sanitas, Gerunda, estan acreditades com a centres lliures de subjeccions físiques, una acreditació externa atorgada per CEOMA i amb la qual som pioners. L’eliminació de subjeccions físiques s’aconsegueix no només gràcies a una bona qualificació i competència dels professionals, sinó per una especial sensibilització i formació d’aquests.

A això hi sumem dos aspectes més: l’ús apropiat dels psicofàrmacs, ja que està demostrat que millora la socialització i l’estat físic i cognitiu de la gent gran; i la implementació de teràpies no farmacològiques, que inclouen activitats recreatives, musicoteràpia, teràpia ocupacional o teràpia de reminiscència, entre d’altres.

Tot això té un sentit, i és que la conjunció d’aquests tres factors assegura una sèrie de beneficis importants per a la gent gran, incloent millores en la salut física, mental i emocional, així com un avanç en la qualitat de vida en general.

D’altra banda, formar part d’una empresa com Sanitas, que disposa del seu propi quadre mèdic, ens permet oferir accés als centres hospitalaris i assegurances de la companyia, també de manera online. De fet, des de fa uns anys hem introduït per a tots els residents la videoconsulta amb metge 24 hores i accés a 15 especialitats, un servei que ampliem més tard amb la cobertura dental.

Per a nosaltres, i Residencial Gerunda, la tecnologia avançada forma part del nostre ADN i considerem imperatiu utilitzar-la per proporcionar la millor de les atencions. En aquest context, en concret, comptem amb BluaU Senior, un servei amb el qual és possible traslladar les cures de les nostres residències a la llar per oferir una atenció personalitzada i modular.

Així, un assessor de salut elabora un pla personalitzat i realitza un seguiment de l’evolució de l’estat de salut de la persona, el que permet anticipar-se a unes certes necessitats. El servei ofereix accés a consultes presencials i online a especialistes, així com a serveis a domicili de podologia, fisioteràpia o infermeria, i enviament de medicaments des de la farmàcia.

Com hem esmentat, per a nosaltres resulta clau ser capaços d’abordar l’atenció i les cures a aquestes persones amb un enfocament integral i amb ajuda de la tecnologia avançada, és a dir, no atendre només les necessitats físiques de la persona, sinó també les emocionals, psicològiques, socials i també familiars.

Comentaris de Dr. David Curto, D. Mèdica, Qualitat i Innovació, Sanitas Mayores

Publicitat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia