Canals

Menjar bé i gaudir de l’espai

Cada cop són més els restaurants i hotels que aposten per dissenys d’interiors atrevits que busquen crear un ambient acollidor on el comensal s’emporti no només una experiència gastronòmica sinó també el record d’un espai singular i que transmet valors

Els responsables del restaurant Saratoga de Girona han fet una aposta per una imatge més trencadora, sofisticada i acollidora
Cada vegada més, els restaurants i hotels estan optant per utilitzar materials naturals i sostenibles en la seva decoració i disseny d’espais

En l’actualitat, el disseny d’espais i interiorisme en restaurants i hotels ha transcendit més enllà de la simple estètica visual. Les empreses de l’hostaleria comprenen la importància de crear ambients acollidors que ofereixin una experiència completa als comensals. Aquesta nova tendència busca combinar elements de disseny estètic amb solucions pràctiques que aportin un valor afegit a l’experiència global dels clients.

L’ús de materials sostenibles

Cada vegada més, els restaurants i hotels estan optant per utilitzar materials naturals i sostenibles en la seva decoració i disseny d’espais. Aquesta tendència es basa en l’ús de fusta recuperada, pedra natural, bambú i altres materials ecològics per crear un ambient càlid i autèntic. A més, aquests materials també transmeten un missatge de responsabilitat mediambiental, que és cada vegada més valorat pels clients conscients del seu impacte en el planeta.

Espais polivalents i flexibles

Els restaurants i hotels estan optimitzant l’ús de l’espai disponible mitjançant el disseny de zones polivalents i flexibles. Això implica la creació de zones d’estar versàtils que puguin adaptar-se a diferents necessitats i esdeveniments. Per exemple, una àrea de menjador que pugui convertir-se en un espai per a esdeveniments privats o una sala polivalent que pugui utilitzar-se per a reunions de negocis durant el dia i com a àrea d’oci a la nit. Aquesta flexibilitat permet als establiments adaptar-se millor a les demandes dels clients i augmentar la seva utilització de l’espai.

Il·luminació amb personalitat

La il·luminació és un dels elements més importants en el disseny d’espais i interiorisme, ja que pot transformar completament l’ambient d’un lloc. En els restaurants i hotels s’està donant cada vegada més importància a la il·luminació per crear atmosferes acollidores i agradables. Això s’aconsegueix utilitzant diferents nivells de llum, combinant la il·luminació natural amb llums artificials suaus i enfocant la il·luminació en punts específics per destacar elements clau de l’espai. A més, l’ús de llums de baix consum energètic contribueix a la sostenibilitat.

Tecnologia innovadora

La tecnologia està transformant la manera com interactuem amb els espais, i això s’aplica també al disseny d’interiors en restaurants i hotels. Cada vegada més, es veuen línies de productes que combinen estil i funcionalitat tecnològica, com ara taules amb connexió a internet per a càrregues sense fils i pantalles tàctils per realitzar comandes des de la taula. Aquesta integració de tecnologia busca millorar l’experiència dels comensals i proporcionar-los serveis més personalitzats.

Espais verds

La incorporació d’elements verds i connectats amb la natura és una tendència creixent en el disseny d’espais i interiorisme. Jardins verticals, parets vegetals i l’ús de plantes d’interior són alguns dels recursos amb què els restaurants i hotels busquen crear una connexió amb la natura.

Saratoga de Girona

Cada cop són més els restaurants i hotels que aposten per aquestes línies interioristes modernes i trencadores. És el cas de la cadena de restaurants Saratoga de Girona, amb tres establiments oberts al públic: a La Salle –el primer de la trilogia–, a la plaça del Marquès de Camps i, el darrer a obrir, a la carretera de Barcelona. És en aquest últim establiment on l’aposta per un interior de disseny marca la diferència. Els responsables del Saratoga admeten que s’han decantat per una imatge “més trencadora, sofisticada i acollidora, sense perdre l’essència d’oferir la cuina de sempre amb producte de proximitat”. El projecte interiorista d’aquest espai ha estat dirigit per l’estudi Influenza Espais, de Vilobí d’Onyar, i tot el mobiliari i la decoració són de Reposa Sapore, una de les botigues de referència en decoració i interiorisme que s’ha especialitzat, també, en mobiliari per al sector de l’hostaleria.

Nou espai Contract

Reposa Sapore, una de les botigues de mobiliari i interiorisme de referència a les comarques gironines, inaugura aquests pròxims dies un nou espai de venda de mobiliari per al sector professional de l’hostaleria. La botiga situada al polígon industrial de Fornells de la Selva ha ampliat la seva capacitat per oferir aquest nou espai, que ocupa 400 metres quadrats, de manera que la botiga, amb tota la zona dedicada a la venda particular de mobiliari i decoració per a la llar, ocupa ja un miler de metres quadrats d’exposició. Reposa Sapore, del Grup Pous, ofereix assessorament professional en decoració i interiorisme als professionals de l’hostaleria i als particulars. Per a hotels i restaurants, la botiga disposa d’una àmplia selecció de cadires i taules i tot tipus de mobiliari, tant d’interior com d’exterior. Els professionals interessats a visitar l’exposició cal que reservin cita prèviament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia