Canals

Editorial

Cases amb consciència

Josep M. Flores / jmflores@ taempus.cat

Les tendències en decoració interior ja fa anys que venen molt marcades per estils minimalistes i d’aspecte natural. L’Ikea, en aquest sentit, en té bona part de culpa perquè, com bé reconeix la interiorista Lara Pujol, ha democratitzat un estil assequible, còmode i versàtil. L’únic inconvenient és que tothom té el mateix. Sigui com sigui, els decoradors i interioristes aposten per aquestes línies més naturals i senzilles perquè conserven més i millor l’essència de l’entorn. Quan parlem de restaurar una masia, gairebé ja a ningú li passa pel cap enguixar les antigues parets de pedra, si no és que és imprescindible. Qui més qui menys, prefereix invertir uns diners a recuperar aquesta pedra original, tractar-la perquè ressalti i sigui un element de personalitat únic. El mateix amb la fusta. Restaurar mobles vells o fins i tot les portes originals d’una masia ja no és un privilegi reservat als més rics, sinó que, qui més qui menys, s’atreveix a fer-ho ben assessorat per un professional.

Els materials naturals són moda i està bé que sigui així. El que passa és que, sovint, identifiquem aquest materials amb la sostenibilitat i no sempre és així. És clar que, quan restaurem una casa, quantes més coses aprofitem i recuperem menys residus generem. També en el món de la construcció i la decoració l’ús de materials reciclats comença a tenir un pes i un valor important. Ja siguin fustes o fibres vegetals, plàstics o vidre, el material reciclat s’està fent un forat a les llars. Així, fabricants, professionals de la decoració i públic final tenim la consciència més tranquil·la per la nostra petita aportació a la sostenibilitat del planeta. Sort del pes de la consciència, que, a vegades, com és ara el cas, ens fa ser una mica més responsables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia