Canals

Torna l’estil ‘vintage’

L’ús de materials naturals i nobles, com la fusta i la pedra, i una estètica minimalista i respectuosa amb l’entorn dominen les noves tendències en decoració.

Les parets i divisions pesants són reemplaçades per elements lleugers i versàtils, com ara cortines fines i estanteries obertes.

La decoració d’interiors és un art en constant evolució, i aquest any les noves tendències estan protagonitzades pel retorn triomfal de l’estil vintage, combinat amb l’ús de materials naturals, reciclats i sostenibles. A més, els colors càlids i la il·luminació ecològica i personalitzada estan guiant el camí cap a un nou estil, en què predominen els espais diàfans i polivalents.

L’estil vintage ha captivat les ments creatives i els professionals del disseny d’interiors. És un retorn als anys passats, amb una estètica encantadora i un aire de nostàlgia. Mentre que en anys anteriors aquest estil es combinava sovint amb altres tendències més modernes, el 2023 ens porta un ressorgiment del vintage en estat pur. Moble antic i peces retro es converteixen en les estrelles indiscutibles dels espais interiors. Les línies clàssiques i elegants, els colors desgastats i la riquesa dels detalls es combinen per crear un ambient acollidor i únic.

Ara bé, aquesta nova onada vintage no es limita només a l’estètica, sinó que va amb la sostenibilitat. Els materials naturals, reciclats i sostenibles són una prioritat en la decoració del 2023. Les fibres naturals com el cotó orgànic i el lli són les protagonistes dels teixits, mentre que la fusta reciclada i els mobles reutilitzats guanyen terreny en el mobiliari. Aquesta combinació de vintage i sostenibilitat crea un ambient conscient i respectuós amb el medi ambient.

Colors càlids

Un altre aspecte clau d’aquesta nova tendència és l’ús de colors càlids per crear una atmosfera acollidora. Tonalitats com els taronges suaus, els marrons terrosos i els grocs apagats dominen els espais interiors. Aquests colors càlids són reconfortants i generen una sensació de calma i benestar. Són ideals per a les zones de descans com les habitacions i les sales d’estar, però també són excel·lents per a espais de treball, ja que afavoreixen la concentració i la creativitat.

La il·luminació ecològica i personalitzada juga un paper clau en aquest nou estil de decoració. Els llums led, energèticament eficients, són una elecció popular per aconseguir una il·luminació brillant i sostenible. A més, es valora l’ús de llums regulables per adaptar l’ambient a diferents activitats i estats d’ànim. Lluminàries úniques i personalitzades, com aranyes de disseny artesanal o làmpades de terra reciclades, aporten un toc distintiu i exclusiu als espais.

Espais diàfans i oberts

Els espais diàfans i oberts són un altre aspecte determinant. Les parets i divisions pesants són reemplaçades per elements lleugers i versàtils, com ara cortines fines o estanteries obertes. Aquesta tècnica permet la creació de zones multifuncionals, que poden adaptar-se a diferents activitats i necessitats. És perfecta per a habitatges més petits, on l’ús eficient de l’espai és clau, i també per a aquells que busquen una sensació d’amplitud i llibertat en els seus interiors.

Teixits de fibres naturals

A l’hora de triar roba per decorar la llar, ja siguin cortines, coixins o l’entapissat de les cadires o el sofà, predominen els teixits de fibres naturals, com el lli i el cotó, i els colors terrosos i grisos. A l’hora de triar les cortines ens hem de fixar en aspectes com la mida de la finestra i el tipus d’obertura; tenint en compte aquests factors i la utilitat que desitgem per a la cortina. La tendència actual és posar-les ben llargues, arran de terra o que fins i tot en s’arrosseguin. Pel que fa als sistemes de subjecció, els més utilitzats continuen sent la clàssica barra o bé una guia que permet integrar millor la peça amb tot l’entorn. Al dormitori, els jocs de llit i els coixins també aposten per les fibres naturals i els colors clars, tot i que alguns complements, com poden ser coixins o plaidses es trien amb colors més contrastats per aconseguir un ambient més personalitzat. En aquest sentit, els colors ataronjats, fúcsies o gris i marró fosc, combinen molt bé amb els tons terrosos de la resta de teles. Finalment, pel que fa a les parets, es porten els tons terra o blancs combinats amb colors més foscos o bé fins i tot murals de paper estampat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia