Canals

L’encant natural i més sostenible

Els interioristes cada cop aposten més per l’ús de materials naturals o d’origen reciclat, com ara la fusta, el vidre o la pedra, com a elements de decoració

La fusta, un material càlid i versàtil, s’utilitza per crear mobles i acabats que aporten una sensació acollidora a l’ambient
Els materials d’origen natural, com ara la pedra, la fusta i els teixits naturals, tenen un atractiu innat en el disseny d’interiors i la decoració

El disseny d’interiors i la decoració han experimentat un canvi significatiu cap a la sostenibilitat i la consciència mediambiental. Cada vegada més professionals i consumidors busquen alternatives als materials convencionals, optant per nous materials i materials reciclats i d’origen natural. Aquesta nova tendència està impulsant la creació d’espais únics i responsables amb el medi ambient i està transformant el món del disseny d’interiors i de la decoració.

El poder dels nous materials:

Els nous materials són una resposta innovadora a les necessitats del món modern. En el camp del disseny d’interiors i la decoració, s’estan utilitzant materials com el bambú, el corc, les plaques solars fotovoltaiques i altres alternatives ecològiques. Aquests materials no només són estèticament atractius, sinó que també ofereixen beneficis mediambientals i sostenibles. El bambú, per exemple, és una opció popular per la seva rapidesa de creixement i la seva resistència, mentre que el corc és un material versàtil i renovable que es pot utilitzar en paviments, revestiments de paret i mobiliari.

La importància del reciclatge:

El reciclatge també ha guanyat terreny en el disseny d’interiors i els elements de decoració a les noves llars. S’estan utilitzant materials reciclats com ara la fusta recuperada, plàstics reutilitzats i vidre reciclat, per crear peces úniques. Aquesta tendència no només redueix l’impacte mediambiental de la producció de nous materials, sinó que també dona una nova vida als objectes obsolets. Els dissenyadors han començat a treballar estretament amb empreses de reciclatge per transformar materials descartats en peces de disseny exclusives, donant suport a l’economia circular.

Els materials d’origen natural, com ara la pedra, la fusta i els teixits naturals, tenen un atractiu innat en el disseny d’interiors i la decoració. Aquests materials aporten calidesa, autenticitat i connexió amb la natura en l’espai. La pedra natural és utilitzada en revestiments de parets, terres i taulells per la seva durabilitat i bellesa atemporal.

La fusta, material versàtil

La fusta, un material càlid i versàtil, s’utilitza per crear mobles i acabats que aporten una sensació acollidora a l’ambient. Les portes de fusta massissa mantenint el color natural o tractades amb vernissos o olis naturals per enfosquir-les, són avui una de les solucions més utilitzades pels interioristes a l’hora de dissenyar la reforma d’una casa antiga. Mantenir l’essència original i buscar la senzillesa amb aquest tipus de materials nobles i naturals és una tendència que ha arribat per quedar-se. Els teixits naturals sense tractar, com ara el cotó orgànic i el lli, també ofereixen una opció sostenible per a cortines, coixins, roba de llit i, general, per a tota la roba de la llar.

La combinació d’aquests nous materials, materials reciclats i materials d’origen natural en un mateix espai proporciona un ambient equilibrant, on es fusionen la modernitat amb la sostenibilitat, l’austeritat i l’encant de la natura.

Reciclatge creatiu

L’ús de materials reciclats en el disseny d’interiors ha arribat a crear un moviment anomenat “reciclatge creatiu” (upcycling). Aquesta pràctica implica transformar objectes o materials que ja no es necessiten en altres coses noves i útils. Els interioristes estan utilitzant aquesta tècnica per crear peces de mobiliari o decoració úniques que transmeten els valors de la sostenibilitat i el respecte pel planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia