Canals

Espais exteriors que respiren sostenibilitat

L’ús de materials naturals i reciclats, més resistents i versàtils, i els jardins verticals estan de moda en la decoració de patis i terrasses

El rotang, el bambú, la fusta i el vímet són algunes de les opcions més utilitzades per decorar els exteriors Els dissenyadors opten per utilitzar materials com ara fustes reciclades, plàstics recuperats i acer reciclat

Les tendències en decoració de terrasses, porxos i jardins estan centrades aquest 2023 en l’ús de materials naturals, sostenibles i reciclats. A mesura que la consciència mediambiental augmenta, cada vegada més persones es decanten per aquestes solucions per crear espais a l’aire lliure que combinin estètica i sostenibilitat.

El mobiliari de jardí fabricat amb materials naturals és una tendència a l’alça aquest any. El rotang, el bambú, la fusta i el vímet són algunes de les opcions més utilitzades. Aquests materials proporcionen una aparença càlida i acollidora i encaixen perfectament en entorns exteriors. A més, molts d’aquests materials són duradors i resisteixen les inclemències del temps, fet que els converteix en una elecció sostenible a llarg termini.

Plantes i jardins verticals

Els jardins verticals s’han convertit en una opció popular també per a la decoració d’espais exteriors. Aquesta tècnica permet afegir vegetació en parets i altres superfícies verticals, aprofitant l’espai disponible. Les plantes que es fan servir poden ser tant plantes naturals com plantes artificials, i proporcionen un aspecte verd i refrescant a l’espai. A més, els jardins verticals ajuden a millorar la qualitat de l’aire i a reduir la temperatura ambiental.

La il·luminació sostenible és una altra tendència en auge en la decoració d’exteriors. Els llums led d’alta eficiència energètica són una elecció popular per a la il·luminació de terrasses i jardins. Aquests llums consumeixen menys energia i tenen una vida útil més llarga en comparació amb els llums tradicionals. A més, es pot optar per llums solars que es carreguen durant el dia i s’encenen automàticament a la nit, recurs que redueix encara més l’ús d’energia elèctrica convencional.

Materials reciclats

L’ús de materials reciclats també s’imposa en la decoració d’exteriors. Tant dissenyadors com propietaris utilitzen materials com ara fustes reciclades, plàstics recuperats i acer reciclat per a la construcció de mobiliari i elements decoratius. Aquesta pràctica no només contribueix a minorar l’ús de recursos naturals, sinó que també ajuda a disminuir la quantitat de residus que acaben en abocadors. A més, els materials reciclats poden donar a l’espai un aspecte únic i original.

El paisatgisme sostenible és una altra de les tendències destacades en la decoració de patis, jardins i terrasses. Aquest enfocament implica utilitzar plantes autòctones i de baix manteniment, així com fer un ús eficient de l’aigua amb sistemes de reg intel·ligents i recollint l’aigua de pluja.

Piscines ecològiques en temps de sequera

Les piscines ecològiques en temps de sequera i les solucions alternatives a l’ús d’aigua potable són cada vegada més importants en el context actual de recursos hídrics limitats. Amb l’escassetat d’aigua com a preocupació constant, és essencial buscar alternatives sostenibles per gaudir de les piscines sense posar en perill aquest recurs tan valuós. Les piscines ecològiques sorgeixen com una solució que utilitza sistemes de filtració natural i processos respectuosos amb el medi ambient per mantenir l’aigua neta i saludable. En lloc d’utilitzar productes químics per mantenir l’aigua clara, s’aprofiten els sistemes de filtració biològica i vegetació per purificar l’aigua. Les plantes aquàtiques tenen un paper clau en aquest sistema. Les seves arrels actuen com a filtres naturals, absorbint les impureses i nutrients innecessaris de l’aigua. Hi ha altres solucions alternatives per a l’ús d’aigua potable en piscines. Un exemple són les piscines salines, que utilitzen sal com a desinfectant en lloc de productes químics convencionals; les piscines de pluja, que aprofiten l’aigua de les precipitacions, o les piscines de recirculació, que faciliten reutilitzar l’aigua de la piscina mitjançant un sistema de filtració i tractament adequats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia