Canals

Intel·ligents i sostenibles

Els electrodomèstics incorporen nova tecnologia per facilitar-nos les tasques domèstiques i reduir el consum energètic i l’impacte ambiental

La connectivitat ens permet controlar i supervisar els electrodomèstics de casa des de qualsevol lloc, cosa que simplifica la nostra vida diària
Plàstics reciclats, acer inoxidable i vidre són alguns exemples de materials ecològics que s’apliquen en la fabricació d’electrodo-mèstics

En els últims anys hem estat testimonis d’una ràpida evolució en el món dels electrodomèstics. Els electrodomèstics intel·ligents van guanyant terreny el 2023. Aquests dispositius es connecten a internet i ofereixen funcions avançades que simplifiquen les tasques domèstiques. Per exemple, podem trobar neveres amb pantalles tàctils que permeten fer comandes de menjar o controlar el seu contingut a distància. També hi ha forns i microones que poden ser controlats des del nostre telèfon mòbil, així com rentadores amb opcions de programació a través d’aplicacions.

La sostenibilitat és un dels altres aspectes clau en aquest sector. Els fabricants han posat un gran èmfasi en l’eficiència energètica per reduir el consum d’electricitat. Ara podem trobar neveres amb compressors intel·ligents que ajusten la temperatura en funció del contingut i els hàbits d’ús. Hi ha rentadores que utilitzen menys aigua sense comprometre la netedat, així com rentavaixelles amb sensors que ajusten el consum d’aigua segons la càrrega. A més, trobem aires condicionats amb sensors de presència que redueixen el consum energètic quan no hi ha ningú a la sala. Aquesta gestió intel·ligent de recursos contribueix a la conservació de l’aigua i l’energia.

Quan parlem d’electrodomèstics sostenibles no ens referim només a la seva eficiència energètica, sinó també als materials que s’han utilitzat en la seva fabricació. Veiem més ús de materials sostenibles i reciclables en la creació d’electrodomèstics. Plàstics reciclats, acer inoxidable i vidre són alguns exemples de materials ecològics que s’implementen en la seva producció.

La combinació perfecta

Les noves tendències en el món dels electrodomèstics aquest 2023 ens porten una combinació perfecta de connectivitat, intel·ligència i sostenibilitat. La connectivitat ens permet controlar i supervisar els nostres electrodomèstics des de qualsevol lloc, cosa que simplifica la nostra vida diària. L’eficiència energètica i la gestió intel·ligent de recursos contribueixen a reduir el consum d’energia i a preservar els recursos naturals. A més, l’ús de materials sostenibles és un pas cap a un futur més verd i conscient.

Miele, referent en sostenibilitat

La popular i reputada marca d’electrodomèstics alemanya Miele és una de les capdavanteres en la implantació de processos de sostenibilitat, tant en la cadena de fabricació com en el mateix funcionament de cada aparell. L’objectiu de Miele és desenvolupar els millors productes i serveis amb el menor impacte possible en el medi ambient, amb l’objectiu que siguin completament neutres pel que fa a les emissions de CO2. Això ha suposat una forta inversió tant en recerca i desenvolupament com en la implantació de nous materials. Una de les peces clau en aquest procés és el que ells anomenen Net-zero waste (“residus nets zero”), una cadena de valor circular en què tots els materials utilitzats en la fabricació de cada aparell retornin a la pròpia fàbrica al final del seu cicle de vida útil, a fi de reduir així la generació de residus i obrir la possibilitat de reciclar-ne alguns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia