Canals

A Begur, més enllà de la transició

El Festival de Música de Begur, un dels festivals amb més tradició de la Costa Brava, va començar el seu camí el 1977, a l’inici d’una transició política a l’Estat espanyol encara a mig fer. Han passat 44 anys, que no és poca cosa. La seva filosofia és oferir concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un gran públic, així com una diversitat d’estils que aquest any van del rock alternatiu a la cançó i el pop, passant pel folk i el jazz.

El festival, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur, té com a escenari principal el pati de les Escoles Velles de Begur i s’estén fins al nucli antic d’Esclanyà.

Pel que fa als preus assequibles, s’adapta a cada artista i en alguns casos l’entrada val 30 euros a taquilla (la més cara), en altres 25 o 20 i també hi ha actuacions gratuïtes, com les de la banda de rock mallorquina Suasi (6 d’agost) i la del cantautor Toni Subirana (2 d’agost).

L’actuació més destacada de l’edició d’aquest any és la d’Eagle-Eyed Cherry (10 d’agost), autor de temes com ara Save Tonight i Desireless, que van triomfar fa 25 anys. Les altres actuacions seran les de Ginestà, banda de pop encapçalada pels germans Júlia i Pau Serrasolsas (11 d’agost), el pianista de jazz Marco Mezquida Trio (28 de juliol), el polifacètic cantautor Xarim Aresté (29 de juliol) i el duet de pop format per Pol Batlle acompanyat de la cantant Rita Payés (13 d’agost).

44è Festival de Música de Begur Del 28 de juliol al 13 d’agost https://www.festivalbegur.cat/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a