Canals

Comencen a collir els fruits del canvi

La Generalitat i, en conseqüència, molts ajuntaments han avançat els últims anys cap a un canvi de model respecte a l’habitatge de protecció oficial

La Generalitat invertirà 2,1 milions en la compra d’uns terrenys per a la construcció d’una promoció de 116 pisos
Aquestes subvencions són ajuts a habitatges de nova construcció o que provenen de gran rehabilitació per entrar al mercat de protecció oficial per a habitatge públic

Fins fa uns dies, la Generalitat tenia obert el període de sol·licitud de subvencions per a promotors d’habitatges amb protecció oficial de lloguer. Aquestes subvencions són ajuts a habitatges de nova construcció o que provenen de gran rehabilitació, sempre que es qualifiquin com a habitatges amb protecció oficial destinats al lloguer o cessió d’ús en règim general. Aquesta iniciativa assegura subvencions directes de 500 euros per metre quadrat de superfície útil d’habitatge fins a un màxim de 37.500 euros per habitatge. La Generalitat ha destinat una partida d’1 milió d’euros per impulsar l’habitatge de promoció pública.

I tot just fa dues setmanes l’Incasòl anunciava la compra, per 2,1 milions d’euros, de dos terrenys a Parets del Vallès per construir-hi 116 habitatges públics a preu assequible de compra i de lloguer, així com equipaments i zones verdes. A més, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Parets també subscriuran un conveni per possibilitar la construcció d’almenys 58 habitatges de lloguer assequible més a la zona central.

Iniciatives com aquesta són la prova del canvi de tendència que la Generalitat ha experimentat al llarg dels últims anys. Un cop adquirits els terrenys de Parets, per poder edificar els pisos s’haurà de tramitar un pla de millora urbana (PMU), que possibiliti la construcció d’habitatges socials i l’obtenció de sòl per a equipaments.

58 pisos més de lloguer a preu assequible

D’altra banda, el mateix Incasòl, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament de Parets del Vallès subscriuran pròximament un conveni de col·laboració per fer possible la construcció d’almenys 58 pisos de lloguer assequible més, en els quals l’administració invertirà un total de 8,5 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia