Sense - Avui

La Penya segueix molt viva

El Joventut treu tot el seu caràcter i, liderat per un magnífic Ricky Rubio i empès per l’afició, venç el Madrid a Badalona i força el partit de desempat

Hi haurà tercer partit. Dissabte (18.15 h, La 2), el Reial Madrid i el Joventut es jugaran al Palacio Vistalegre un lloc a les semifinals de la Lliga ACB, després que ahir a Badalona la Penya, empesa per l’afició, va posar damunt del parquet tot el seu caràcter, es va imposar als blancs per 82-77 en un matx intens i vibrant, va igualar a un la sèrie de quarts  i va forçar el desempat. L’equip de Sito Alonso, doncs, segueix ben viu i, encara que sigui amb l’ambient en contra, intentarà explotar al màxim les seves opcions per tornar a batre el Madrid i eliminar-lo.

La gran incògnita era saber si Ricky Rubio estaria a punt per jugar el segon partit després de la distensió al maluc que es va fer en el matx de dissabte passat a Madrid. Finalment, en no haver-hi lesió, tal com va determinar la ressonància magnètica que li van practicar diumenge, el base de la Penya va poder jugar... I de quina manera!

Ricky no volia que el d’ahir fos el seu últim partit amb la Penya abans d’anar a la NBA i va ser el jugador més ben valorat (24). El base, en gairebé 30 minuts, va anotar 16 punts (4/8 cistelles de dos, 1/3 triples i 5/6 tirs lliures), va agafar 7 rebots (3 en atac), va donar 6 assistències i va rebre 6 faltes. A banda d’això, però, és que del seu joc se’n van aprofitar jugadors interiors com ara Moiso (16 p, amb 8/10 tirs,  4 r i 4 taps), que va fer un gran partit, i Hernández Sonseca (9 p i 4 r).

La Penya també va notar ahir l’aportació de Mallet (16 p) i d’altres jugadors com Pau Ribas (10 p) i de Bogdanovic, que no va estar encertat en el tir (2/9) però que va agafar 8 rebots i va contribuir a la superioritat de la Penya en aquest apartat (35 a 30, amb 14 captures ofensives).

El Joventut va aguantar la sortida del Madrid (10-18), que va comptar amb un Raül López pletòric (16 p, amb 4/7 triples) i no va parar fins que Mallet va donar el primer avantatge als badalonins a l’inici del segon quart (24-22). A partir d’aquí, la Penya, liderada per Ricky, ja va portar la veu cantant i, amb una zona 1-3-1 que va fer mal als blancs, va agafar bones diferències (52-44 i 69-61).

Frenen la reacció blanca
Era clar, però, que Bullock havia d’aparèixer un moment o altre... i ho va fer. Després d’uns primers minuts de l’últim quart de sequera anotadora dels dos equips, entre Bullock (22 p) i Raül López van igualar el marcador (74-74) amb menys de 3 minuts per jugar-se. La Penya havia pagat la seva precipitació en atac, però va saber tallar a temps la reacció blanca.

Els dos millors jugadors ahir del Joventut, Ricky i Moiso, van posar el seu equip 4 punts amunt (78-74) a 1 minut del final i en el joc de faltes i tirs lliures el mateix Ricky i Mallet van assegurar el triomf de la Penya, que també va tenir la virtut d’aturar Reyes (només 5 punts). El repte de Madrid serà molt difícil, però no impossible.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.