Sense - Avui

Alumnes d'una escola d'adults de Sant Feliu de Llobregat s'oposen al trasllat del centre

L'escola canvia de lloc perquè la Generalitat va demanar a l'Ajuntament de Sant Feliu que cedís l'espai que ocupa fins ara a l'escola Monmany

La decisió de traslladar el centre de formació d'adults Mestre Esteve de Sant Feliu de Llobregat no agrada a molts dels seus alumnes, que a partir del curs que ve hauran d'agafar el cotxe o l'autobús per arribar al nou centre. Amb aquest canvi, aquesta escola de la Generalitat, deixarà d'estar al centre de la ciutat per situar-se als afores, ocupant l'espai de l'actual Centre d'Oficis de Collserola.

L'escola canvia de lloc perquè la Generalitat va demanar a  l'Ajuntament de Sant Feliu que cedís l'espai que ocupa fins ara a l'escola Monmany, un centre de primària que necessita l'espai. Per això es va optar per traslladar definitivament l'escola d'adults a un espai més gran i agrupar, al mateix edifici, els altres cursos de formació no reglada per a adults que s'ofereixen a la ciutat. Aquest nou centre, que es construirà amb els diners del pla Zapatero segons han puntualitzat els estudiants, inclourà cursos de formació ocupacional, cursos de preparació per a proves d'accés, cursos d'ampliació de coneixements sobre diferents àmbits, etc.

Molts dels alumnes però, consideren que col·locar l'escola més lluny pot representar un problema, sobretot per a la gent gran i per a les persones discapacitades. "L'escola actual està perfectament equipada i és propera als ciutadans, i fa que la formació sigui accessible" explica Maria Vacas, una de les estudiants. El trasllat del centre als afores "complicarà la conciliació de la família amb els estudis" afegeix.  Explica que el nou espai "és a mitja hora del poble, al costat d'una deixalleria i d'una fàbrica de ciment i en un terreny amb un desnivell important". Els estudiants han recollit signatures, han contactat amb la Generalitat i amb el síndic del poble, però no els ha servit de res.

L'alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez, manté la decisió amb fermesa i assegura que es tracta d'un projecte molt interessant. "Davant la petició de la Generalitat que traslladéssim provisionalment l'escola, hem vist l'oportunitat de concentrar tota l'oferta d'activitats formatives no reglades que ofereix el municipi, i que són per a adults, en un mateix espai". Vázquez assegura que les ofertes concentrades són més clares i que d'aquesta manera "la gent sense continuïtat acadèmica que vol complementar la seva formació sabrà clarament on ha d'anar". A més, considera que "l'escola no tindrà espai per créixer si es manté on és ara" i que d'aquesta manera podrà ampliar les ofertes educatives.

Vázquez explica que l'escola estarà més lluny del centre de la ciutat però "també més a prop per a altres persones que vinguin d'altres llocs". Apunta que aquest canvi no serà negatiu per l'organització ja que a Sant Feliu "moltes coses són als afores i la gent hi va". Pel que fa al pendent del carrer on s'ubicarà el nou centre, explica que "té pendent com moltes altres vies de la localitat". També assegura que s'hi pot arribar amb autobús, i que si algú tingués problemes per desplaçar-s'hi o per pagar el transport, l'Ajuntament hi buscarà solucions i, fins i tot, es podria oferir un abonament més econòmic per als estudiants".

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.