Necrològiques

Ens ha deixat Josep Pla i Roca, ‘en Bagís'

Gran aficionat al cant coral i les sardanes, va morir el dia 4 d'abril als 83 anys

Amic Bagís, allà on siguis: ahir el teu nét, en Xavi, em va comunicar que ens havies deixat. Era una notícia potser previsible, però no per això va deixar de ser dolorosa. Eres una gran persona.

Ens coneixíem de tota la vida: eres molt amic dels meus pares i el veí més proper dels meus sogres, al carrer Sant Sebastià. Vam començar a relacionar-nos més als anys vuitanta, quan vam coincidir a l'Agrupació Sardanista Farners, on fins a l'actualitat has col·laborat estretament, amb Josep Maria i amb en Vicenç, posant sempre el teu gra de sorra i els teus coneixements del món de les cobles orquestres, les sardanes i la música per a cobla en general d'una manera entusiasta.

Vas reincorporar-te al Coro de Farners l'any 1993, després d'una interrupció posterior en l'època del mestre Pepet Alsina, i vas continuar fins fa 3 anys, quan la salut t'ho va impedir.

Sempre estaves al meu costat per donar-me consell sobre peces a interpretar i autors, i jo t'agraïa molt el teu interès; et recordo com el membre més actiu a la comissió gestora que va organitzar el centenari, l'any 2003, i la junta posterior. El cant coral i les sardanes eren la teva més gran afició.

Fa quinze dies et va visitar a l'hospital en Joaquim Vila, un dels cantaires més destacats, i li vas demanar que donés molts records a tot el Coro, i també que ens transmetés el teu encoratjament. Ara em sembla que potser era un comiat, no ho sé.

Els dies de Pasqua vam fer totes les cantades previstes i la tradició que tu tant estimaves es va acomplir. El dimarts de Pasqua a Farners vam cantar els Goigs i totes les peces musicals. Després de dinar, junt amb la cobla, vam cantar Maria de les Trenes i Dolça Catalunya; t'hagués agradat molt ser-hi i et vam trobar a faltar. Fatalment, dos dies després ja no estàs entre nosaltres.

No dubtis que el teu record perdurarà en nosaltres i segur que podràs escoltar les nostres cançons des d'aquell estel on ets, que brilla més que els altres a dalt del cel.

Adéu i moltes gràcies per tot.

(*) Josep Masferrer i Jofré és director musical d'Els Cantaires de Farners

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.