Necrològiques

Mossèn Lluís Suriñach i Suñé

Exrector de Llanars i prelat d'honor del Papa

Mossèn Lluís Suriñach i Suñé, exrector de Llanars i prelat d'honor del Papa, va morir ahir dijous, dia 25 d'abril, a l'edat de 103 anys.

Nascut a Rocabruna el 21 de desembre del 1909 en una família de vuit germans, als 11 anys va començar els estudis sacerdotals a Banyoles i els va continuar al Seminari de Girona. Va ser ordenat prevere el 18 de juny del 1933 a Vic i destinat com a vicari a Calonge i després a Camprodon. El començament de la Guerra Civil el va obligar a fugir a l'Estat francès i després a Pamplona, on va servir les parròquies de Zabaltza i Andoain. El 1939 va retornar a Camprodon i se li van confiar les parròquies de Tregurà i de Setcases.

El 1946 va ser nomenat rector de Sant Salvador de Bianya i encarregat de Sant Martí del Clot fins que el 1956 va ser nomenat rector de Llanars, càrrec que va exercir fins al 2011. El 1957 es van modificar els límits dels bisbats i la parròquia de Llanars va passar a formar part del bisbat de Vic, i Mn. Lluís va ser integrat a aquella diòcesi.

El 27 de març del 2009 va ser nomenat prelat d'honor del Papa, cosa que el va convertir en monsenyor als seus gairebé 100 anys. La distinció la va rebre del bisbe de Vic, Romà Casanova, que va destacar “el servei constant de mossèn Lluís a la gent de muntanya, amb qui ha compartit aficions i neguits, i a qui ha acompanyat amb gran generositat, senzillesa i joia”. I va afegir: “Músic i futbolista, caçador i jardiner, avicultor i boletaire, mossèn Lluís ha estat sempre proper a tothom, disposat a donar una paraula d'ànim a qui se li ha acostat, bé sigui quan setmanalment reparteix el full o després de fangar l'hort.”

Actualment vivia a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona. La cerimònia exequial se celebrarà avui, dia 26 d'abril del 2013, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de Sant Esteve de Llanars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.