Necrològiques

Conxita Vigas i Ametller

Amiga i exbotiguera del Barri Vell de Girona

Dilluns al vespre en entrar a Memora vaig trobar-me el traspàs de la Conxita Vigas. Potser el nom no us situarà gaire, excepte a la gent més propera, però si us dic que és una de les germanes de la reconeguda botiga de roba Cal Ametller, dedicada als nadons, tancada fa molts anys, situada a la Rambla cantonada Argenteria de Girona, on després hi va anar una oficina bancària, de ben segur que la recordareu. Aquells aparadors han quedat a la retina de centenars de gironins.

La botiga la portava la Lolita, la germana gran, la filla d'aquesta, la M. Dolors, i la Conxita. L'altra germana, la Teresita, tenia la botiga del davant, dedicada a mainada més gran. El mateix rètol ho deia: “Bebès abans, nadons ara”. Els paquets de Cal Ametller, de color blau marí i cinta blanca, eren coneguts per tot Girona i també van ser famoses les passarel·les de moda de mainada que feien a la Rambla per les festes de primavera. Tota la família eren clients de casa, on havien celebrat batejos.

La Conxita estava casada amb en Joan Serra, un altre botiguer reconegut de la nostra ciutat. Els que tenim uns quants anys recordem la seva botiga, situada a la plaça de la Independència, sota les voltes, dedicada a la venda de formatges. És un dels llocs que de petita havia freqüentat molt per anar a buscar una bola Cadí o mantega. Quan ara penso en la quantitat de formatges que tenien, recordo l'olor que sentia en passar per damunt la reixa de ferro que feia de respirador del soterrani, per entrar a la botiga.

Ahir dimarts es va celebrar el seu comiat a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal. Descansi en pau.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a