Canals

La fortalesa es manifesta a l'interior

Ja no cal esperar més per disposar d'un Subaru Outback amb motor turbodièsel i transmissió automàtica. Una encertada configuració amb què el potencial d'aquest model va molt a més

Ben segur que el tipus de cli­ent del Sub­aru Out­back es fixa més en el con­tin­gut i els valors tra­di­ci­o­nals de la marca japo­nesa, com ara robus­tesa, motor boxer, tracció total i poli­valència d'ús, que en l'embol­call. Per això, l'actu­a­lit­zació que Sub­aru ha fet del model cap­da­van­ter de la seva gamma es nota més en el fons que en les for­mes. I és que per fi l'Out­back –model pre­sent a Europa des de l'any 1996 i del qual el 2009 va arri­bar l'actual quarta gene­ració– asso­cia el motor boxer tur­bodièsel i la tracció total AWD amb la trans­missió automàtica CVT Line­ar­tro­nic, una con­fi­gu­ració que, més enllà de ser única al món, es tro­bava a fal­tar. Per això, Sub­aru con­fia a gua­nyar nous cli­ents amb la versió automàtica de l'Out­back 2.0D i ele­var aquest any les ven­des de l'Out­back al mer­cat esta­tal a més de 400 uni­tats, apro­xi­ma­da­ment el doble que el 2012.

Set mar­xes.

Fins ara la trans­missió automàtica de l'Out­back era exclu­siva del motor 2.5i de gaso­lina. La raó que hàgim tri­gat tant a veure-la en el tur­bodièsel obe­eix al fet que Sub­aru l'ha desen­vo­lu­pat com­ple­ta­ment –renun­ci­ant a depen­dre de ningú més– i que es tracta de la segona gene­ració del Line­ar­tro­nic, amb set mar­xes en mode seqüencial –una més que en el 2.5i– i adap­tada a les supe­ri­ors exigències del motor de gasoil.

Les diferències entre les dues gene­ra­ci­ons d'aquesta trans­missió automàtica es noten des del pri­mer moment. Si en l'Out­back 2.5i la res­posta és la típica del vari­a­dor con­tinu, la res­posta en el tur­bodièsel és molt més con­tun­dent, resul­tat tant del supe­rior parell com de dis­po­sar d'una marxa més. Una com­bi­nació que li escau molt bé a aquest cotxe de grans dimen­si­ons i nota­ble ampli­tud, amb 20 cm d'altura lliure per si cal sor­tir de l'asfalt i amb repar­ti­ment vari­a­ble de la tracció, segons les neces­si­tats.

MOTOR DE GASOIL: 2.0D. 1.998 cc. 150 CV i 350 Nm. Consum mitjà: 6,3 l/100 km. CO2: 166 g/km. MOTOR DE GASOLINA: 2.5i. 2.498 cc. 173 CV i 235 Nm. Consum mitjà: 7,6 l/100 km. CO2: 175 g/km. TRACCIÓ: Total AWD. SUSPENSIONS: McPherson/Doble trapezi. FRENS: Discos ventilats a les quatre rodes. LLARGADA, AMPLADA I ALTURA: 4,790/1,820/1,605 m. PREU: De 30.700 euros (2.0D Sport) a 36.500 euros (2.5i Executive Plus). Descompte promocional inclòs. WEB: www.subaru.es. Els valors del motor 2.0D corresponen al canvi automàtic CVT Lineartronic.

L'enginyeria passa al davant de l'estètica

Ja hem comentat que en la posada al dia de l'Outback, Subaru s'ha centrat molt més en l'enginyeria –eficiència dels motors, aplom sobre l'asfalt i potenciació de la seguretat– que en les qüestions merament estètiques. Per això mateix, les diferències visuals de l'Outback 2013 queden limitades als retocs en la calandra frontal, els llums de boira (més grans), els para-xocs i les llandes. Diríem que són prou per donar una aparença de més robustesa. I dins l'ampli i confortable habitacle s'ha buscat donar una imatge general més esportiva a partir de noves tonalitats en els teixits i al davantal, i s'ha situat el botó del fre de mà elèctric més a l'abast del conductor. També s'ha canviat el disseny i la funcionalitat del volant, s'ha millorat la lectura del quadre d'indicadors amb l'ús del cristall líquid, i ara es disposa d'un sistema de navegador d'última generació amb més possibilitats de connectivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.