Necrològiques

Santi Estrany i Castany

Artista i doctor en belles arts

L'artista Santi Estrany i Castany va morir ahir, dia 31 de maig, a l'edat de 89 anys. Artista polifacètic, va dedicar la seva obra al paisatge urbà, i els seus treballs més coneguts són els esgrafiats en murals, tant interiors com exteriors.

Santi Estrany era un artista fill d'artista. Potser per això va començar la seva trajectòria seguint les petjades del seu pare, Rafael Estrany, a l'Escola d'Arts i Oficis de Mataró.

També va dedicar-se a la docència, i ho va fer a l'Institut Politècnic Miquel Biada i a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Reconegut internacionalment com a autor d'ex-libris, també va treballar amb altres tècniques pictòriques, a més de l'esgrafiat, i havia dedicat part de la seva carrera artística al disseny publicitari i industrial.

Estrany estava molt vinculat a la cultura mataronina, i va ser membre del Museu Municipal de Mataró i del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic.

La cerimònia se celebrarà avui dissabte, a les 4 de la tarda, a la basílica parroquial de Santa Maria de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a