Necrològiques

Ferran Pou i Moret

Meteoròleg

El meteoròleg Ferran Pou i Moret, un dels capdavanters en la recollida de dades relacionades amb el temps, va morir ahir a l'edat de 71 anys.

Pou, conegut com l'home del temps de Figueres, es dedicava professionalment a la meteorologia des del 1985. Va ser president de l'Associació Meteorològica Tramuntana i locutor de Ràdio Vilafant gairebé des del començament, a més de ser un dels responsables de l'Estació Meteorològica de Figueres, a través de la qual informava de les dades recollides a la ciutat, des de les temperatures fins a la pluja. De fet, arran de la feina que va desenvolupar Ferran Pou, van anar sorgint altres persones, sobretot en petits municipis, encarregades de recollir dades i transmetre-les tant a TV3 com al Servei Meteorològic de Catalunya, i també a tots els mitjans de comunicació que les demanaven.

L'afició de Pou per la meteorologia va començar ja de petit, quan anava al col·legi La Salle. En aquest centre educatiu hi havia gàbies meteorològiques i sensors de temperatura que ell visitava sovint en lloc d'anar a jugar.

Ferran Pou va rebre el premi Tramuntana, que atorga el Consell Comarcal de l'Alt Empordà a persones o entitats que han destacat en la conservació del medi ambient.

Vidu de Carme Planas i pare de dos fills, Anna i Joan Carles, la cerimònia se celebrarà demà, a les 11 del matí, a l'església d'Avinyonet de Puigventós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.