Necrològiques

Recordant Joan Ferran i Font

Exjugador d'hoquei del Girona i marit de la recordada Nora

A vegades costa de creure la realitat, i la notícia de perdre amics en qüestió d'hores ve una darrere l'altra. Abans-d'ahir ens va deixar quasi sobtadament Joan Ferran, exjugador d'hoquei del Girona a l'època que estrelles gironines com el recordat August Serra i el bon amic Escritxe eren referents de l'hoquei de la nostra ciutat, però aquest vessant el deixo per al món de l'esport. En Joan era, abans que tot, el marit de la recordada i estimada Nora Figueres (Pichler) i pare dels seus tres fills.

La Nora va ser una d'aquelles tantes i tantes criatures nenes austríaques refugiades que varen arribar a la ciutat de Girona l'any 1949. La Nora mai més va tornar al seu país i el Doctor Figueres va passar a ser la seva família. No obstant això, ella sempre va mantenir els seus vincles i el dia del seu comiat va poder tenir un germà de sang que feia 25 anys que no veia, i va venir per estar al seu costat.

En Ferran va ser un defensor de les arrels de la Nora. Ella ens va deixar l'octubre del 1997, i cada any ens fa un bonic record al diari i una missa a la que havia estat la seva església Sant Fèlix, avui ja basílica. Després del traspàs de la Nora, en Ferran va anar a viure a Adorea, i per Nadal mai no ens va faltar la felicitació.

Abans-d'ahir es va celebrar el seu comiat a la basílica de Sant Fèlix. En Joan i la Nora varen tenir tres fills: en Carles, la Nora i en Toni, que han omplert de néts aquesta família. Tinc la seguretat que aquest comiat haurà estat ple de emoció ja que el record de l'estimada Nora –aquella nena d'ulls blaus, rossa, procedent de Viena (Àustria), veïna del nostre estimat Barri Vell, que es va guanyar l'estimació de tots els que es van creuar al seu camí, que quan es va fer gran sempre tenia una mà oberta per ajudar els altres– haurà estat present a la cerimònia de comiat del seu marit, en Joan.

Descansi en Pau.

M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a