Necrològiques

Ugo Riccarelli

Escriptor italià

L'escriptor italià Ugo Riccarelli va morir ahir als 58 anys a Roma després d'una llarga malaltia, segons van informar els mitjans de comunicació locals.

Nascut el 3 de desembre del 1954 en la localitat de Ciriè, a la província de Torí, al nord d'Itàlia, Riccarelli va estudiar Filosofia i Lletres. Després va treballar en la promoció cultural en l'àmbit escolar i teatral.

El 1995 va publicar el seu primer llibre Le scarpe appese al cuore, i al llarg de la seva trajectòria va rebre diversos reconeixements, entre els quals el Premio Strega, que és un dels premis més prestigiosos de la literatura italiana, amb la novel·la Il dolore perfetto.

Entre altres obres escrites per aquest autor i que han estat traduïdes a l'espanyol, hi ha Un uomo che forse si chiamava Schulz (Un home que potser es deia Schulz) i Stramonio (Estramoni).

Aquesta última va marcar una fita entre els joves italians, que es van identificar amb el protagonista de la novel·la, Paolino, a qui posen el sobrenom d'Estramoni, que és el nom d'una planta que creix a prop de les escombraries, quan entra a formar part del grup d'escombriaires de la ciutat on viu.

Durant la seva carrera, Riccarelli es va mostrar convençut que la literatura serveix per poder canviar consciències i que, al seu torn, aquestes poden canviar el món, al mateix temps que va defensar que la tasca d'un escriptor és més la de plantejar preguntes que no pas la de donar-hi respostes.

Així mateix, va col·laborar amb diverses publicacions periòdiques i revistes italianes com ara La Repubblica, Il Sole 24 Ori i Il Fatto Quotidiano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.