Necrològiques

Chikako Taketani

Artista japonesa

L'artista japonesa Chikako Taketani va morir divendres, 2 d'agost, a l'edat de 50 anys. Va estudiar Belles Arts al Japó, on va començar la seva trajectòria com a pintora. Després de visitar els Estats Units, Mali, Corea i França, un viatge a Espanya la va portar posteriorment a Catalunya –Ripoll– on es va establir i va treballar des del 2003.

Des de llavors, va fer diverses exposicions individuals i en parella, amb el seu espòs i també artista ripollès Domenèc Batalla, amb qui va compartir estudi i vila. Va fer exposicions a Camprodon, Ribes de Freser, Barcelona, a la vall de Núria, Olot, Girona, Montesquiu, Vic, Campelles, Ripoll, Manlleu, així com a Kyoto i a Costa Rica.

La seva obra, que està formada per composicions imaginatives i lliures que s'aproximen a l'abstracció, també va ser seleccionada per la Biennal d'Art de Girona (2006-2008) i per al Premi Honda de Pintura de la Garriga. (2006).

La cerimònia exequial se celebrarà demà, dia 5 d'agost, a les 10 del matí, a l'església del monestir de Ripoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.