Necrològiques

Jordi Carbonell i Tries

Escriptor nord-català, va guanyar el Sant Jordi amb la novel·la ‘Un home qualsevol'

L'escriptor Jordi Carbonell i Tries, l'únic autor nord-català que ha guanyat el premi Sant Jordi de novel·la, va morir diumenge passat als 93 anys.

Nascut a Perpinyà el 1920, està considerat l'escriptor més destacat de la Catalunya Nord. Va guanyar el premi Sant Jordi el 1978 amb Un home qualsevol. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi i el mateix any va guanyar el premi Fiter i Rossell per El gat de casa, atorgat pel govern d'Andorra. Carbonell va publicar una dotzena de llibres, sobretot novel·les, alguns editats per ell mateix. La traïció (1980), La cinquena dimensió (1983) i L'or dels altres (1986) són algunes de les novel·les publicades, a més de l'assaig L'Evangeli segons Jordi Carbonell. Fundador, amb la seva esposa, Odette Carbonell, del col·lectiu de professors de català per a adults, va ser també president d'Òmnium Cultural de la Catalunya Nord.

L'enterrament es farà dimecres, a les 10 del matí, a l'església de Sant Francesc d'Assís de Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a