Necrològiques

Joan Vilà Moncau

Artista i exregidor d'Olot

L'artista vigatà establert a Olot Joan Vilà Moncau va morir abans-d'ahir, dia 16 de setembre. La seva producció –pintura, gravat i dibuix– ha estat molt extensa i ha abraçat des de l'abstracció fins al surrealisme, tot i que l'estil de Vilà Moncau que més ha transcendit ha estat un realisme plasmat de manera molt personal. També n'és molt reconeguda la pintura mural, destinada sobretot a espais religiosos.

Nascut el 1924, Joan Vilà Moncau va estudiar primer a l'Escola de Dibuix de Vic i posteriorment, a l'escola Llotja de Barcelona i a l'escola del Louvre de París. Al principi de la seva carrera, en la dècada dels quaranta, va formar part del grup Els Vuit de Vic. En la dècada dels seixanta es va establir a Olot. El 1970 el van nomenar director de l'Escola de Belles Arts, un càrrec que ocuparia fins l'any 1987. Durant aquells anys, va combinar la direcció del centre amb la tasca de regidor de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot, per CiU, del qual va ser regidor de Cultura. Paral·lelament, també va exercir de professor de gravat de l'Escola de Belles Arts de Girona.

Vilà Moncau va exposar sobretot a Catalunya, però també és conegut en altres països. Una de les seves participacions internacionals més importants va tenir lloc en una exposició col·lectiva a la Galeria Rizzoli de Nova York el 1995, on la seva obra va compartir espai amb peces de Tàpies, Miró i Picasso. L'any 2009 el Museu Comarcal de la Garrotxa li va dedicar una retrospectiva, en el marc del cicle La generació del mig.

Vidu de Rosa Jordà Tornamira i pare de dues filles, la cerimònia se celebrarà avui dimecres, dia 18 de setembre, a les 12 del migdia, a l'església parroquial de Sant Roc d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.