Necrològiques

Joan Llombard i Caralt

Escultor i artesà

El dia 11 d'octubre va morir, després d'una breu malaltia, a l'hospital comarcal de Campdevànol, l'escultor i artesà Joan Llombard i Caralt.

Des de molt aviat, aquest escultor, nascut al barri obrer de can Recolons de Ribes, va sentir la vocació per l'escultura en pedra, bronze i fusta, materials que transformava a partir de la inspiració privilegiada del contacte amb la natura rocosa, mineral i fluvial de la vall de Ribes, com es pot veure en l'obra exposada en alguns museus i col·leccions del nostre país. Per desgràcia, resta encara molta obra inèdita que ell guardava i mostrava als amics al seu taller, situat al pis de la colònia tèxtil on va néixer.

Durant un temps, Joan Llombard va exercir també la docència a l'Escola Massana de Barcelona, deixant un molt bon record entre els seus alumnes.

Amic dels seus amics, amant de la conversa, de la cultura, de la música clàssica i de l'excursionisme, Joan Llombard fou conegut sempre amb el sobrenom del Marquès, pel seu caràcter pacient i refinat, que els seus amics trobaran a faltar i enyoraran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.