Necrològiques

Miquel Tàpies Barba

Primer director de la Fundació Tàpies

Miquel Tàpies Barba, fill petit del pintor Antoni Tàpies i primer director de la fundació de l'artista, va morir dissabte a Barcelona als 52 anys, segons va anunciar ahir al vespre la mateixa fundació, que va penjar un comunicat de condol a la seva pàgina web. Llicenciat en història de l'art per la Universitat de Barcelona, Miquel Tàpies va ser un dels principals impulsors de la fundació del seu pare i qui va executar la seva posada en marxa a principis dels anys 90. Ell va ser qui va supervisar personalment la bona marxa de les obres de la restauració de l'edifici del carrer Aragó i el responsable i portaveu de l'obertura del museu. Va dirigir la fundació des del 1990 fins al 2010 i va presidir el centre des del 2008 fins al 2011, quan Xavier Antich el va substituir en el càrrec.

Home de maneres exquisides i d'una gran sensibilitat per l'art, Miquel Tàpies havia estudiat i catalogat l'obra del seu pare des dels 18 anys. Després de fer una estada al Museu Guggenheim de Nova York i de treballar en exposicions de Dalí i de Duchamp, el fill del pintor va retornar a Barcelona per dedicar-se a l'estudi i catalogació de l'obra del seu pare. Va comissariar diverses de les exposicions que es van organitzar a la fundació del pintor, entre aquestes la que es va organitzar l'any passat.

La Fundació Tàpies ha comunicat que a partir de dimarts el centre posarà a la seva entrada un llibre de condol a disposició del públic. També es comunica que la fundació organitzarà un homenatge al fill del pintor desaparegut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.