Necrològiques

Recordant en Josep Gri i Ferrando

M'ha arribat la notícia que ens ha deixat el bon amic Josep Gri i Ferrando. En Josep era una persona molt estimada per la gent de Bescanó i per alguns gironins que també el coneixíem. Vaig entrar en contacte amb aquesta família el maig del 1993, quan a Bescanó se celebrava la primera trobada de gegants de les comarques gironines. Com que ens acabàvem de constituir i havia sortit al diari, la Meli, la dona del senyor Gri, que treballava de cuinera a la llar infantil junt amb la nostra tia monja, ens va portar cartells per posar a la granja i ens va convidar a la trobada. Així vàrem fer el primer contacte de gegants.

El senyor Gri vivia pels gegants junt amb la seva família. Era el moment del boom geganter, a Girona tan sols hi havia els gegants coneguts com els d'en Vivo, que portava el Grup Xarrupa que Vessa i que varen participar en la trobada. Quan varen haver ballat, varen marxar; després hi va haver repartiment de records i, com que no hi havia cap representant, el senyor Xavier Soy, que ens havia saludat i que coneixia la nostra constitució recent, ens va fer cridar i ens va donar la cinta perquè l'entreguéssim a l'Ajuntament de Girona.

Després de la trobada, i gràcies als gegants, vàrem entrar en contacte quan es va casar la filla gran del senyor Gri, la M. Àngels. La colla gegantera va portar els gegants, en Llorenç i la Miquela, de sorpresa a la sortida de l'església. Es varen fer una fotografia, la varen dedicar i ens la varen regalar. Va estar penjada a la paret de la granja fins al tancament.

Senyor Gri, gràcies per haver estimat i ensenyat a estimar tant els gegants a la mainada. Ben segur que si els gegants parlessin, en Llorenç i la Miquela dirien com el troben a faltar.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.