Necrològiques

Joan Sabater i Aulet

Rajoler del carrer de la Rutlla de Palau-sacosta

Joan Sabater va morir el dia 29 de novembre del 2013 a l'edat de 83 anys. Sabater era rajoler de tradició familiar: el seu pare, el seu avi, el seu oncle i els seus cosins havien fet de rajolers a Palau-sacosta. M'havia comentat que de petit tenien una fotografia del seu avi fent rajols a Barcelona, passat l'actual plaça d'Espanya. Igualment em parlava de quan es feien els totxos de manera manual i després es van fer semindustrials, amb forats a les totxanes, que ells en deien tarugos. Es deia que no aguantarien, però a la pràctica aguantaven molt bé el pes. Arran de la construcció d'urbanitzacions, van enderrocar les rajoleries i en Joan Sabater i tres rajolers més que quedaven van haver de plegar de fer rajols. Anteriorment, segons Sabater, a Palau-sacosta n'hi havia bastants més, de rajolers.

Joan Sabater ha deixat esposa, Elvira Rustullet, i tres fills, Margarita, Joan i M. Àngels. La missa exequial en sufragi de la seva ànima es va celebrar diumenge passat, dia 1 de desembre, a la parròquia de Sant Josep de Girona.

Amic Joan, que Déu us tingui en la glòria.

(*) Jaume Vilà és investigador cultural

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia