Necrològiques

Miquel Vergés i Pujolà

Mestre a Brunyola, Camós i Banyoles

El mestre Miquel Vergés i Pujolà va morir el dia 10 de desembre als 84 anys.

Nascut el dia 8 de desembre del 1929 a Olot, de petit va viure a Tortellà. L'any 1955 va ser destinat de mestre a Brunyola, on hi havia dues aules separades pels locals de l'ajuntament en el castell medieval. Es pot dir que, igual que molta gent de pagès, gairebé vivia com a l'edat mitjana, sense electricitat, sense telèfon, amb l'aigua d'una cisterna i amb la ràdio com a únic mitjà de comunicació. Però Miquel Vergés es va integrar en el poble, i hi feia moltes activitats culturals.

A Brunyola va conèixer la mestra del poble, la Teresa, de la qual s'enamoraria i al cap de dos anys es van casar a Banyoles, ciutat natal d'ella. Des de llavors, per a la gent del poble ja no van ser el senyor Miquel i la senyoreta Teresa, sinó els mestres de Brunyola. Hi van estar fins al 1962. El 1963 es van traslladar a Camós per motius familiars. El 1978 en Miquel es va traslladar a l'escola Verge del Remei de Banyoles (avui CEIP Pla de l'Ametller), on es va jubilar, el 1995. Un cop jubilat, va centrar la seva acció en el treball social i va dedicar una especial prioritat a la cooperació solidària amb el Tercer Món.

Al començament de la Generalitat, un estiu al Barri Vell de Girona, es van fer cursets de cistelleria amb els cistellers de Bonmatí i Vilobí d'Onyar, i només en Miquel i un altre hi van participar satisfactòriament. L'any 2003 va rebre el guardó del premi Mestres 68.

Deixa esposa, Teresa Gifra i Turró, i quatre fills, Àngel, Imma, Joan i Josep. El diumenge dia 22, a les 9 del matí, es farà una missa a l'església de Sant Fruitós de Brunyola.

(*) Jaume Vilà és exalumne

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia