Necrològiques

Alfons Banda i Tarradellas

Membre fundador de la Fundació per la Pau

El fundador de la Fundació per la Pau (FundiPau) i president del seu comitè internacional, i actual vicepresident de l'Institut Català Internacional per a la Pau, Alfons Banda i Tarradellas, va morir ahir a Barcelona a l'edat de 69 anys.

Va néixer a Girona l'any 1944 i la seva carrera professional la va desenvolupar en l'àmbit de l'educació, com a professor de química i director en diverses institucions educatives.

El seu interès pel pacifisme va començar en la dècada dels setanta, amb Joan Gomis, Lluís Maria Xirinacs, Félix Martín, Arcadi Oliveras i Pepe Beúnza. I va ser després d'una conferència de Seán McBride, premi Nobel de la Pau, que va decidir, juntament amb un petit grup de persones, fundar la Fundació per a la Pau.

També va formar part d'organismes com el Consell Català de Foment de la Pau i va fundar l'Institut Català Internacional de la Pau (ICIP), del qual era el vicepresident i dirigia la col·lecció de llibres Clàssics de la Pau i la No-violència.

Alfons Banda va ser, també, un dels membres impulsors del col·lectiu Pau i Treva, amb el qual va participar en la redacció del document Catalunya, nació de pau.

El premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis tenia Banda entre els membres del seu jurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia