Necrològiques

Joaquim Ruhi i Tusell

Treballador incansable en la defensa de la dignitat dels agents comercials

Joaquim Ruhi i Tusell ha estat un treballador incansable conegut per la seva carrera professional, que comença l'any 1947 com a representant comercial de grans firmes com ara Moët Chandon, Osborne, etc., i també per la seva faceta d'empresari al capdavant de l'empresa de representació i distribució Almacenes de Tránsito.

No obstant això, aquest gironí fill de Palamós serà sempre recordat i reconegut per la seva trajectòria en la defensa de la dignitat dels agents comercials, una activitat que va assumir amb dedicació i compromís. L'any 1959 Joaquim Ruhi s'inscriu al Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Girona, institució que va presidir durant 25 anys (1982-2007), després d'exercir la vocalia primera i la vicepresidència de la corporació. Aquest càrrec el va representar a escala nacional i també a Europa amb l'objectiu d'atorgar prestigi i reconeixement al col·legi gironí i al seu col·lectiu. Amb aquest mateix esperit, Joaquim Ruhi va ser l'impulsor del Consell d'Agents Comercials de Catalunya, òrgan que va liderar durant el període del 1984 al 1999.

Fermament convençut que la professió d'agent comercial s'havia de regular i dignificar, va rebre una gran quantitat d'honors de diferents institucions al llarg de la seva trajectòria dedicada al comerç i als seus professionals. Entre d'altres, l'any 2000 el Ministeri de Treball li va concedir la medalla al mèrit del treball. L'any 2001 li van atorgar la medalla de la Cambra de Comerç de Girona. El 2003 va obtenir la medalla de les llotges europees, i el 2007 Joaquim Ruhi va rebre la primera i única medalla d'or i brillants que el Consell General del Col·legi d'Agents Comercials d'Espanya hagi imposat a un representant de la col·legiació.

Joaquim Ruhi i Tusell va morir a Girona el diumenge, dia 4 de maig, a l'edat de 88 anys. Casat amb Natàlia Brunsó i Planella i deixa tres fills.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia