Necrològiques

Mn. Genís Baltrons i Robert

Expert en art i arqueologia cristiana, era canonge de la catedral de Girona i rector de Sant Daniel

Mossèn Genís Baltrons i Robert, estudiós i divulgador de l'art i l'arqueologia cristiana, va morir ahir als 82 anys. Mn. Genís va desenvolupar un paper destacat en el món artístic, sobretot per les seves aportacions al patrimoni de l'església. Una de les més importants va ser la direcció de les obres de reconstrucció de la capella del Rei Martí, a Poblet. També va fer nombroses actuacions en favor de l'art al servei de la litúrgia en molts temples de la diòcesi de Girona.

Nascut a Blanes el 5 de febrer del 1932, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i va ser ordenat el 8 de juliol del 1956. Tot seguit es va traslladar a Roma, on va estudiar al Pontifici Institut d'Arqueologia Sagrada i es va llicenciar en història de l'art i arqueologia cristiana. Després d'exercir com a capellà de les Carmelites Descalces, el 1959 va ser nomenat mestre de cerimònies de la catedral de Girona. Professor del Seminari gironí, va ocupar els càrrecs de vocal de la Comissió d'Art Sacre i director del Museu Diocesà.

Des del 1964 era el capellà del monestir de les monges benedictines de Sant Daniel i des del 1981, canonge del Capítol Catedral de Girona. El 2009 el van nomenar rector de Sant Daniel.

La missa exequial se celebrarà avui divendres, a 2/4 de 5 de la tarda, a la catedral de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia