Comunicació
Fulminat un espai a Ràdio Rubí per haver fet sàtira del govern
El programa ‘L'oasi jove', amb 12 anys d'història, va fer servir cançons per fer burla de l'entrada al consistori d'un regidor de CDC i va dedicar el tema ‘Sobreviviré' a l'alcaldessa del PSC
L'executiu al·lega que no era “plural” ni “respectuós”
El programa d'entreteniment i humor L'oasi jove ja no es podrà escoltar més a Ràdio Rubí després de dotze anys en antena, perquè el govern municipal, format pel PSC i per un dels dos regidors del PDECat, Sergi García, l'ha fulminat de la graella per “la falta de pluralitat” demostrada, “especialment amb l'emissió del programa del 13 de desembre passat”, van dir en un comunicat. Aquell dia, l'equip que fa el programa va fer servir diverses cançons populars per descriure de manera satírica la situació política viscuda els últims dies al municipi, posant especial èmfasi en el fitxatge polèmic del regidor trànsfuga del PDECat per evitar una possible moció de censura contra l'alcaldessa socialista, Anna Maria Martínez, i en el fet que fos l'únic municipi català on es va commemorar l'aniversari de la Constitució arran d'una moció presentada pel grup municipal del PP en el ple del mes de novembre passat.
En el primer cas, van fer servir la cançó Escándalo, de Raphael, i la de Sobreviviré, de Mónica Naranjo, dedicada a l'alcaldessa per descriure com va evitar la moció de censura, mentre que per fer sàtira de la celebració de la Constitució van posar la popular Y viva España, de Manolo Escobar. L'equip del programa va fer dos comunicats. En el primer, va assegurar que el programa sempre ha donat veu a “persones, entitats i iniciatives ciutadanes que enriqueixen el teixit social i cultural” rubinenc, i va posar en relleu que només han tingut “censura” amb el govern d'Anna Maria Martínez, una primera vegada al maig, quan els van impedir que fessin públics els noms dels grups de música que actuarien en la festa major. “Sembla que la ironia, el to simpàtic i la crítica estan prohibits en aquesta ciutat”, lamenten. En un segon comunicat d'ahir, i després de rebre el suport de formacions com ICV, ERC, AUP i el PDECat, l'equip format per Marina Dolset, Roger Cuartielles, Rubén Cabús, Alba Aguilà, Raül Cabús i Elisabet Chavarria, assegura que, tornant a escoltar el programa, “no es va faltar al respecte a cap persona”, i l'única expressió que creuen que pot ser ofensiva o “acusada de voler dir quelcom que no es pretenia és l'expressió trama corruptela”, motiu pel qual demanen “disculpes” si algú s'ho va prendre com una acusació.
En el comunicat del govern, s'assegura que els responsables del programa es van negar a rebaixar el to de les emissions següents com els va demanar la direcció de Rubí Serveis de Comunicació Audiovisual, i s'afegeix que no poden permetre que, basant-se en “la sana sàtira política, es llancin acusacions i imputacions de delictes” cap a persones i partits polítics.
Malestar per la gestió de Ràdio Sabadell
Els treballadors de Ràdio Sabadell han creat la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou per denunciar “la politització” de l'emissora municipal i la precarització dels llocs de treball. Asseguren que estan sent objecte d'una “cacera de bruixes”, a més de coaccions i amenaces constants. Segons els empleats, aquesta situació és fruit d'una “gestió lamentable moguda pel revengisme”. En un comunicat fet públic a través de diverses xarxes socials, els treballadors també demanen que es respectin els seus drets laborals i treballar sense pressions, i obren la porta al diàleg amb el govern per redreçar la situació. Tots els partits de l'oposició van demanar ahir explicacions i la convocatòria d'urgència d'un consell d'administració. La Crida per Sabadell, partit que forma part del govern, es va comprometre a abordar el conflicte i a dialogar.